Sery:gatunki, rodzaje, smaki

Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2006
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7404-633-3
Liczba stron: 240
Dodał/a książkę: Autor X

Ocena: 0 (0 głosów)

Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.

Kup książkę Sery:gatunki, rodzaje, smaki

Opinie o książce - Sery:gatunki, rodzaje, smaki

Inne książki autora
Dania z anegdotą
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Dania z anegdotą

Z jednej strony przepisy na najpopularniejsze ? proste i wykwintne ? sosy, sałaty, przekąski zupy, dania rybne, mięsne i desery. Z drugiej ? ich niezwykłe...

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Anglojęzyczna wersja unikalnego zbioru 1800 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski...

Reklamy