Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2014-09-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-240-3220-4
Liczba stron: 208
Dodał/a książkę: czytam

Ocena: 6 (3 głosów)

Julita Bator była pewna, że jej dzieci urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków. Okazało się jednak, że wystarczy zmienić sposób żywienia – jedzenie naprawdę może leczyć.

Teraz sama piecze chrupiący chleb i przeciera soczyste pomidory. Wcale nie zajmuje jej to dużo czasu ani nie kosztuje zbyt wiele. Gdy wszyscy wokół uważają, że od „produktów jedzeniopodobnych” nie ma ucieczki, ona łamie ten stereotyp. Funduje swojej rodzinie pyszne i zdrowe jedzenie, chroniąc ją przed rakiem i cukrzycą.

Tym osobistym doświadczeniem dzieli się z Tobą w książce. Podpowiada, które produkty są bezpieczne, a których trzeba unikać. Podaje też proste przepisy na tanie i zdrowe potrawy, które możesz przygotować z produktów dostępnych w pobliskim sklepie. Już teraz możesz zrobić pierwszy krok na nowej drodze życia bez chemii. A dalej będzie już tylko zdrowiej!

Kup książkę Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Opinie o książce - Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Avatar użytkownika - Plewka
Plewka
Przeczytane:2014-10-07, Ocena: 6, Przeczytałem,
Książka „Zamień chemię na jedzenie” dosłownie odmieniła moje życie. Kiedy przeczytałam ją ponad rok temu, podjęłam decyzję, by zmienić nawyki żywieniowe i od tej pory jestem szczuplejsza bez stosowania żadnych męczących diet. Czuję się lepiej i w generalnie nie mam pojęcia, gdzie podziała się książka – pożyczyłam ją każdemu członkowi rodziny i znajomym. Oni też zaczęli dbać o jakość spożywanych posiłków. Przepisałam sobie kilka przepisów i wypróbowałam z powodzeniem, więc bardzo zachłannie wczytuję się w ich kolejną porcję zamieszczoną w kontynuacji książki. Doceniam też fakt, że rzecz jest porządnie wydana i poręczna – łatwo odnaleźć z niej konkretny przepis albo konkretny pomysł, który sprawdzi się w sytuacji, w której w danym momencie się znajdujemy. Nie mogłam tej książki nie kupić, dlatego polecam ją też innym. To działa!
Link do opinii
Avatar użytkownika - LauraP
LauraP
Przeczytane:2014-10-07, Ocena: 6, Przeczytałam,
Zawsze myślałam, że przygotowanie dań, które są zdrowe, bez chemii I do tego smaczne, wymagaja specialnych umiejetności kulinarnych. A Julita Bator udowodniła mi, że wcale tak nie jest. A do tego podane przez nia przepisy są tanie. Serdecznie polecam
Link do opinii
Avatar użytkownika - frolic
frolic
Przeczytane:2014-09-30, Ocena: 6, Przeczytałam,
Wszystkim, którzy czytali „Zamień chemię na jedzenie”, tej książki polecać chyba nie muszę. A tych, którzy jeszcze nie zapoznali się poradnikami pani Julity Bator, gorąco do tego zachęcam. Druga część, czyli „Nowe przepisy”, zdecydowanie wyróżnia się oprawą graficzną: estetyczna, twarda okładka, gruby papier, dużo zdjęć – widać, że wydawnictwo się postarało. Przepisy podzielone są tematycznie (jednym z ciekawszych rozdziałów jest ten na temat propozycji dań na Kinder Party), a z tyłu mamy spis w zależności od składników oraz pogrupowany według dań dla wegetarian, wegan, bezglutenowców itp. Świetna książka dla tych, którzy chcą się świadomie odżywiać – miejmy nadzieję, że takich osób będzie coraz więcej.
Link do opinii
Inne książki autora
Młodziej, piękniej, zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę
Julita Bator0
Okładka ksiązki - Młodziej, piękniej, zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę

Każda z nas chce się czuć młoda, piękna i cieszyć się zdrowiem. Często w codziennej gonitwie brakuje nam czasu, aby odpowiednio zadbać o siebie. Julita...

Zamień chemię na jedzenie
Julita Bator0
Okładka ksiązki - Zamień chemię na jedzenie

Autorka, opierając się na doświadczeniach swojej rodziny, zachęca do unikania chemicznych dodatków jako zbędnych i szkodliwych (są przyczyną systematycznego...

Reklamy