Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.
Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i - oczywiście - na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż - jeżeli mamy czas - można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.
Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-01-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Niesamowite wyprawy! Tajemnicze wyspy! Niebezpieczne przygody! Czeka na ciebie ponad 500 stron niezwykle śmiesznych historii z...
Gru wiedzie spokojne życie na przedmieściach. Razem ze swoją żoną Lucy wychowuje trzy urocze dziewczynki - Agnes, Edith i Margo. Towarzyszą im oczywiście...
Chcę przeczytać,