Nowości

12 KWIETNIA 2019
Dieta bezglutenowa dla dzieci
Katarzyna Zioła-Zemczak Wydawnictwo: DRAGON

Dieta bezglutenowa to zbiór przepisów na łatwe do przyrządzenia, apetyczne dania - śniadania, obiady, kolacje i desery - które z pewnością przypadną do smaku zarówno dzieciom, jak i dorosłym domownikom. Coraz... czytaj dalej

10 KWIETNIA 2019
Jedzenie, mity i nauka
Frida Duell Wydawnictwo: Marginesy

Czy można przytyć od produktów light? Czy można się uzależnić od cukru? Czy któraś z substancji słodzących jest zdrowa? Czy tłuszcz zawsze jest zły? A czy czosnek może wyleczyć przeziębienie? Jak jeść, żeby... czytaj dalej

Uczta małego alergika. 80 przepisów
Katarzyna Błażejewska-Stuhr Wydawnictwo: Zwierciadło

Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje... czytaj dalej

09 KWIETNIA 2019
Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych
praca zbiorowa Wydawnictwo: DRAGON

Obszerna publikacja, ukazująca bogactwo kulinarne Polski, prezentuje produkty regionalne i tradycyjne wpisane przez Komisję Europejską do specjalnego rejestru. Szczególną uwagę poświęcono 38 produktom... czytaj dalej

Dobra kuchnia. Kuchnia dla dzieci (miękka)
Anna Jankowska Wydawnictwo: DRAGON

Przygotowywanie dziecięcych potraw to podwójne wyzwanie dla rodziców. Z jednej strony chodzi bowiem o to, by nie zajmowało zbyt wiele czasu, z drugiej natomiast, żeby przyrządzone potrawy nie... czytaj dalej

Szybka kuchnia
praca zbiorowa; Wydawnictwo: DRAGON

,,Szybka kuchnia" to książka dla tych, którzy chcą się nauczyć gotować, i tych, którzy szukają prostych i sprawdzonych receptur. Blisko 500 pomysłów na wspaniałe śniadania, obiady, desery... czytaj dalej

03 KWIETNIA 2019
Stulecie Winnych. Notes kulinarny. 80 przepisów
Ałbena Grabowska Wydawnictwo: Zwierciadło

Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy... czytaj dalej

365 dni bez cukru
Sarah Wilson Wydawnictwo: Pascal

Najlepiej sprzedający się poradnik o wyjściu z uzależnienia od cukru. Rezygnacja z cukru nie jest dietą. To sposób na życie bez przetworzonej żywności i odżywianie się tym, co mieli na talerzach nasi pradziadkowie... czytaj dalej

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Jarosław Dumanowski Wydawnictwo: Czarne

,,Kapłony i szczeżuje" to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej... czytaj dalej

Każdy kęs ma znaczenie. Dieta doktor Grace. Wydanie rozszerzone
Grażyna Pająk Wydawnictwo: Pascal

Nowe rozszerzone wydanie bestsellerowego poradnika nowe rozdziały nowe przepisy wzbogacone treści Grażyna Pająk przedstawia autorski program żywienia w terapii antynowotworowej, chorobach immunologicznych... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
Sekret Heleny
Lucinda Riley;
Czas pomsty
Maciej Liziniewicz
Budząc lwy
Ayelet Gundar-Goshen
Dzisiaj umrzesz Ty
Sue Wallman
Czas pokuty
Grzegorz Kopiec
Wielka księga Klary
Marcin Wicha;
Wisznia ze słowiańskiej głuszy
Aleksandra Katarzyna Maludy
100 pytań o jedwabiu
praca zbiorowa;