Nowości

19 CZERWCA 2019
Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni
Jola Caputa Wydawnictwo: Edipresse Książki

W kolejnej po ,,Od śniadania do kolacji" książce z serii "Przepisy Joli" przebojowa blogerka i kultowa bohaterka mediów społecznościowych Jola Caputa gotuje z rodziną - córką Sylwią i synem Grzegorzem... czytaj dalej

Yerba mate w tydzień
Rafał Przybylok Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

Znawca herbaty, Rafał Przybylok z kanału na YouTubie ,,Czajnikowy.pl", zabiera nas w fascynującą podróż do Ameryki Południowej, ojczyzny yerba mate. Przybliża historię rośliny i przygotowywanego z niej naparu... czytaj dalej

05 CZERWCA 2019
Śniadanka z czterech stron świata
Vanessa Lewis Wydawnictwo: Znak

Nie żałuj sobie przyjemności!  Jak z apetytem rozpocząć dzień? My przywołujemy wspomnienia beztroskiego dzieciństwa. Jednego dnia zajadamy kluski leniwe, innego – kromkę chleba na zakwasie z pastą... czytaj dalej

Simpe Happy Kitchen. ilustrowany przewodnik po roślinnym stylu życia
Miki Mottes Wydawnictwo: K.E.Liber

Roślinny styl życia rozprzestrzenił się daleko poza wegańskie i wegetariańskie społeczności stając się bardziej popularnym niż kiedykolwiek. Osoby pragnące dowiedzieć się więcej o weganizmie toną w ilości... czytaj dalej

Smakoterapia 3. Spiżarnia
Iwona Zasuwa Wydawnictwo: Edipresse Książki

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie - jak na to wszystko znaleźć czas? Z pomocą przyjdzie Ci... czytaj dalej

Sztuka gotowania
Niki Segnit Wydawnictwo: Buchmann

Nowa książka autorki bestsellerowego Leksykonu smaków. Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się... czytaj dalej

Jedz, śmiej się i walcz!
Jan Paszkowski Wydawnictwo: Edipresse Książki

Najmłodszy uczestnik i wielkie odkrycie pierwszej edycji MasterChefa, Jan Paszkowski - przepisy. Joanna Jędrzejczyk - polska bokserka z międzynarodowymi sukcesami - część motywacyjna. A całość dedykowana mamie... czytaj dalej

Mój świat na talerzu
Hanna Lis Wydawnictwo: Edipresse Książki

Makarony, steki, tosty, jajka. Tych wyrazów Hanna Lis zdecydowanie nie unika. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jej książka kucharska aż rozpuszcza się w palcach od wszystkiego, co najlepsze w kuchni.... czytaj dalej

15 MAJA 2019
Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Ballarini Giovanni Wydawnictwo: Jedność

Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone... czytaj dalej

Jaglany detoks. Przepisy
Marek Zaremba Wydawnictwo: Pascal

120 PRZEPISÓW NA CZAS DETOKSU I PO DETOKSIE Jaglany Detoks pomógł odzyskać zdrowie tysiącom osób! Roślinny skalpel jest stale w natarciu! Każdego dnia post skutecznie pokonuje coraz więcej... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
Sekret Heleny
Lucinda Riley;
Czas pomsty
Maciej Liziniewicz
Budząc lwy
Ayelet Gundar-Goshen
Dzisiaj umrzesz Ty
Sue Wallman
Czas pokuty
Grzegorz Kopiec
Wielka księga Klary
Marcin Wicha;
Wisznia ze słowiańskiej głuszy
Aleksandra Katarzyna Maludy
100 pytań o jedwabiu
praca zbiorowa;