Nowości

przejdź do zapowiedzi wydawniczych
04 GRUDNIA 2019
200 potraw z całego świata w twojej kuchni
Blandine Boyer Wydawnictwo: Jedność

3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie200 łatwych przepisów z 5 kontynentówDo 6 składników, żeby ograniczyć wydatkiNOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW Podróżowanie... czytaj dalej

Aromaty i smaki z pól i łąk. 78 roślin i 120 przepisów zdrowej kuchni
Mancini i Edizioni del Baldo Wydawnictwo: Jedność

Spacer po łąkach, polach czy ogrodach jest spotkaniem z darami natury, które często dobrze smakują i rozsiewają piękną woń. Rosnące tam zioła i aromatyczne rośliny, jak babka lancetowata, mięta pieprzowa... czytaj dalej

Cuda natury gwarantujące zdrowie
Giulia Tedesco, Anastasia Zanoncelli Wydawnictwo: Jedność

W tym poradniku zebrano najlepsze sposoby leczniczego wykorzystywania popularnych roślin i produktów spożywczych: cytryny, aloesu, czosnku, jabłka, imbiru, winogrona, papryczki chili, propolisu i jadu... czytaj dalej

27 LISTOPADA 2019
Flexitarianizm
Kinga Paruzel Wydawnictwo: Burda Książki

Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą... czytaj dalej

Jak zaczarować stół
Ania Zięciowska Wydawnictwo: Burda Książki

,,Nie jedz oczami" - pouczali nas w dzieciństwie. Ale właściwie - dlaczego? Ania Zięciowska, jedna z najpopularniejszych polskich food stylistek, proponuje przepisy na potrawy, które dostarczą rozkoszy... czytaj dalej

Naturalnie w kuchni. 60 przepisów na zdrowie
Agnieszka Cegielska Wydawnictwo: Burda Książki

Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską. Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć... czytaj dalej

20 LISTOPADA 2019
Ambasada śledzia
Filip Danielak Wydawnictwo: Zwierciadło

Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy. Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał... czytaj dalej

13 LISTOPADA 2019
Kuchnia afrodyzjaków
Anna Szubińska Wydawnictwo: Harde

"Kuchnia afrodyzjaków" jest po to, aby rozpieścić wszystkie zmysły. To zbiór starannie dobranych przepisów na dania, które kuszą połączeniem smaków, urzekają harmonią aromatów... czytaj dalej

Pinch of Nom. Szczypta przyjemności
Kay Featherstone Wydawnictwo: Sonia Draga

Pierwsza książka kucharska autorek najpopularniejszego brytyjskiego bloga kulinarnego! Pyszne i sycące posiłki Proste i szybkie dania Przepisy, które wychodzą za każdym razem Od szybkiego śniadania... czytaj dalej

04 LISTOPADA 2019
Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
praca zbiorowa; Wydawnictwo: Jedność

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów:... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
27 śmierci Toby'ego Obeda
Gierak-Onoszko Joanna
Morsowanie
Ewa Zwierzchowska
Stramer
Mikołaj Łoziński
Zakaz narzekania
Salvo Noè
Hashimoto
Beata Abramczyk
Biedronka i inni mieszkańcy łąki
Reichenstetter Friederun
Bez litości i przebaczenia
Mariusz Leszczyński
Służąca
Weronika Wierzchowska;
Następnym razem
Karolina Winiarska