Nowości

przejdź do zapowiedzi wydawniczych
15 STYCZNIA 2020
Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować?
Szwed Małgorzata Wydawnictwo: Poligraf

Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku... czytaj dalej

08 STYCZNIA 2020
Moje wypieki z czekoladą
Dorota Świątkowska Wydawnictwo: Egmont

Kolejna genialna i mocno czekoladowa książka autorki najsłodszego bloga kulinarnego Doroty Świątkowskiej. Znajdziecie tutaj ponad 120 przepisów, w tym wyjątkowe nigdzie dotychczas nie publikowane. Przepisy... czytaj dalej

26 GRUDNIA 2019
Zawierucha w kuchni. Książka zwycięzcy programu MasterChef
Grzegorz Zawierucha Wydawnictwo: Burda Książki

Cóż może powstać z połączenia pasji, determinacji i poczucia humoru? Odpowiedź jest prosta - znakomite potrawy. I takie właśnie dania znajdziecie w książce zwycięzcy programu MasterChef 2019 - Grzegorza... czytaj dalej

04 GRUDNIA 2019
200 potraw z całego świata w twojej kuchni
Blandine Boyer Wydawnictwo: Jedność

3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie200 łatwych przepisów z 5 kontynentówDo 6 składników, żeby ograniczyć wydatkiNOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW Podróżowanie... czytaj dalej

Aromaty i smaki z pól i łąk. 78 roślin i 120 przepisów zdrowej kuchni
Mancini i Edizioni del Baldo Wydawnictwo: Jedność

Spacer po łąkach, polach czy ogrodach jest spotkaniem z darami natury, które często dobrze smakują i rozsiewają piękną woń. Rosnące tam zioła i aromatyczne rośliny, jak babka lancetowata, mięta pieprzowa... czytaj dalej

Cuda natury gwarantujące zdrowie
Giulia Tedesco, Anastasia Zanoncelli Wydawnictwo: Jedność

W tym poradniku zebrano najlepsze sposoby leczniczego wykorzystywania popularnych roślin i produktów spożywczych: cytryny, aloesu, czosnku, jabłka, imbiru, winogrona, papryczki chili, propolisu i jadu... czytaj dalej

27 LISTOPADA 2019
Flexitarianizm
Kinga Paruzel Wydawnictwo: Burda Książki

Flexitarianizm został okrzyknięty jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Udaje się każdemu, bo staje się stylem życia. Sprawia, że wyglądasz i czujesz się lepiej, a dodatkowo dbasz o naszą... czytaj dalej

Jak zaczarować stół
Ania Zięciowska Wydawnictwo: Burda Książki

,,Nie jedz oczami" - pouczali nas w dzieciństwie. Ale właściwie - dlaczego? Ania Zięciowska, jedna z najpopularniejszych polskich food stylistek, proponuje przepisy na potrawy, które dostarczą rozkoszy... czytaj dalej

Naturalnie w kuchni. 60 przepisów na zdrowie
Agnieszka Cegielska Wydawnictwo: Burda Książki

Zadbaj o swoje zdrowie. Naturalnie z Agnieszką Cegielską. Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć... czytaj dalej

20 LISTOPADA 2019
Ambasada śledzia
Filip Danielak Wydawnictwo: Zwierciadło

Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy. Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
Schronisko dla ludzi
Wojciech Szlęzak
Ciało nie kłamie
Judy Melinek
Antarabhawa
Przemysław Szulgit
Miłość to wybór. O terapii współuzależnień
Robert Hemfelt; Paul Meier; Frank Minirth
Bezkresny
Kenneth Oppel
Lili w Krainie Baśni
Nadiia Prystai
Kobiety wojowniczki
Iwona Kienzler