Nowości

przejdź do zapowiedzi wydawniczych
18 MARCA 2020
Wiosna wege. Zdrowa, smaczna i na czasie
praca zbiorowa; Wydawnictwo: Buchmann

Z każdym rokiem jest nas - praktykujących wege - coraz więcej. I dobrze nam z tym! Decyzję o zmianie diety na bezmięsną najchętniej podejmujemy na wiosnę. Z myślą o wegetarianach i weganach przygotowaliśmy... czytaj dalej

11 MARCA 2020
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Bee Wilson Wydawnictwo: Sine Qua Non

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods... i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze... czytaj dalej

Przysmaki Rodziny Winnych. Konfitury, powidła, nalewki i inne przetwory
Ałbena Grabowska Wydawnictwo: Zwierciadło

Poznaj kolejne sekrety kuchni rodziny Winnych Nie ma wątpliwości, że kulinaria są nieodłączną częścią dziedzictwa narodowego. Czy można wyobrazić sobie podróż do Włoch lub Grecji pozbawioną tamtejszych... czytaj dalej

Zielona seria. Tylko tofu
Amelia Wasiliev Wydawnictwo: Buchmann

W tej książce znajduje się aż 65 smakowitych przepisów, dzięki którym dowiesz się, co zrobić z najpopularniejszym wegańskim produktem - bogatym w żelazo, lekkostrawnym i łatwym w przygotowaniu. Coraz większa... czytaj dalej

10 MARCA 2020
Żyć dobrze... z alergią
Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Rebis

Dobre życie z alergią? Przekonaj się, że to możliwe. Czym jest alergia? Najprościej tłumaczy ją sama nazwa. Słowo alergia powstało z połączenia dwóch greckich wyrazów: allos - inny i ergon - reakcja. Alergia... czytaj dalej

27 LUTEGO 2020
Dieta najedzonych dziewczyn
Ewa Zwierzchowska Wydawnictwo: Harde

W tej książce znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: - jak działają hormony głodu i sytości,- jakie produkty wybierać, żeby na diecie nie czuć się głodnym, - jakie rośliny pomogą nam pohamować apetyt... czytaj dalej

26 LUTEGO 2020
Tarty i quiche. Nowe łączenie smaków
Wydawnictwo: Buchmann

Smaki na każde podniebienie. Są zarazem wykwintne i proste. Te placki przybyły z daleka, ale zagościły w polskiej kuchni na dobre, tak jak pizza, hot dogi, sushi czy kebaby. Uwielbiamy te placki, bo łatwo... czytaj dalej

Zdrowe zielone proteiny
Therese Elquist Wydawnictwo: Zwierciadło

Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę... czytaj dalej

Dieta okienkowa. 80 autorskich przepisów
Justyna Mizera Wydawnictwo: Zwierciadło

Wiele osób marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Jednak nie wszystkie sposoby na odchudzanie są dobre dla naszego zdrowia. W jaki sposób mądrze i zdrowo pozbyć się zbędnych kilogramów? Dieta okienkowa... czytaj dalej

Ramen w domu
Brian Macduckston Wydawnictwo: Poradnia K

Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami Przygotowanie ramenu to spory wyczyn – autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
Na Jowisza! Uzupełniam Jeżycjadę
Małgorzata Musierowicz, Emilia Kiereś
Winne
Jarosław Czechowicz
Złoty dukat
Grażyna Bąkiewicz
Gruzińskie wino
Anna Pilip
Trzeci etap
Katarzyna Ryrych
Po prostu Mama
Renata Piątkowska
Polscy szpiedzy 2
Sławomir Koper