Nowości

przejdź do zapowiedzi wydawniczych
16 WRZEŚNIA 2020
Smakoterapia na wynos. Odporność przez cały rok
Iwona Zasuwa Wydawnictwo: Edipresse Książki

Czy wiesz, że swoją odporność budujesz każdego dnia? DROGA DO ZDROWIA PROWADZI PRZEZ KUCHNIĘ! Dania na wynos, zwane pieszczotliwe ,,nawynosami", to nieodłączny element mojego menu. Odkąd pamiętam, wiodę tułacze... czytaj dalej

01 WRZEŚNIA 2020
Ten, w którym są wszystkie przepisy. Książka kucharska dla miłośników serialu Przyjaciele
Teresa Finney Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

10 sezonów, 236 odcinków, miliony fanów i... spora garść przepisów! Gratka dla fanów kultowego sitcomu z lat 90. Ta książka to zbiór przepisów na dania związane z serialem "Przyjaciele". Znajdziemy tutaj... czytaj dalej

26 SIERPNIA 2020
Składniki. Osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy
George Zaidan Wydawnictwo: Marginesy

George Zaidan, absolwent chemii na prestiżowej uczelni, błyskotliwy i piekielnie zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, którymi każdego... czytaj dalej

05 SIERPNIA 2020
Babcine słoiki
Jolanta Bąk Wydawnictwo: DRAGON

Babcine słoiki Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom... czytaj dalej

29 LIPCA 2020
Sekrety włoskiej kuchni
Elena Kostioukovitch Wydawnictwo: Albatros

Biblia italofilów, opatrzona przedmową Umberta Eco. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą nauczyć się czerpać radość z życia. Książka ta jest barwną mozaiką, która pozwala zrozumieć... czytaj dalej

30 CZERWCA 2020
Healthy sweets by Ann
Anna Lewandowska Wydawnictwo: Burda Książki

Zdrowe desery? To możliwe! Z przysmakami Anny Lewandowskiej twoje życie może być słodsze. Wiele osób, sięgając po słodycze, ma wyrzuty sumienia. Wiedzą, że nadmiar cukru nie jest zdrowy, a oczami wyobraźni... czytaj dalej

24 CZERWCA 2020
Smak wiecznej młodości. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku
Agnieszka Maciąg Wydawnictwo: Otwarte

Okres menopauzy jest dla kobiety czasem szczególnym. Ja i kobiety z mojego otoczenia jesteśmy dowodem na to, że odpowiednie odżywianie się i styl życia pomagają dobrze przejść ten okres. Możemy zadbać o siebie... czytaj dalej

17 CZERWCA 2020
Roślinna kuchnia polska
Ida Kulawik Wydawnictwo: Dwie siostry

Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej - roślinnie, prosto, szybko i zdrowo! Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego... czytaj dalej

10 CZERWCA 2020
Roślinna kuchnia rodzinna
Olga Smile, Weronika Smile Wydawnictwo: Zwierciadło

Książka kulinarna z wege przepisami dla całej rodziny. Fantastyczne dania w wersji łatwej dla młodszych i nieco trudniejsze dla dorosłych. Co zrobić gdy twoje dziecko oświadcza, że przechodzi na dietę wege... czytaj dalej

03 CZERWCA 2020
Jadłonomia po polsku
Marta Dymek Wydawnictwo: Marginesy

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
Ulica Pazurkowa. Nowi lokatorzy
Aleksandra Struska-Musiał
Beloved. Belonging duet
Corinne Michaels;
Zjadaczka grzechów
Megan Campisi
Wszystko będzie dobrze
Ewa Maja Maćkowiak
Zaklętym w górski kamień
Krystyna Palmowska
Las z wełny i stali
Natsu Miyashita