Nowości

przejdź do zapowiedzi wydawniczych
05 MAJA 2021
Zdrowo w 15 minut
Marta Maciurzyńska Wydawnictwo: Pascal

Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, aby było zdrowo i smacznie, a przy tym łatwo i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania - wystarczy kilka ulubionych produktów i... czytaj dalej

Konopne gotowanie
Anita Kilian-Kuźniewicz , Piotr Kuźniewicz Wydawnictwo: Znak

Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój – nie tylko dla wielbicieli marihuany. Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija... czytaj dalej

Kuchnie świata. W wersji KETO
Ewelina Podrez-Siama Wydawnictwo: Zwierciadło

Stosujesz dietę ketogeniczną i chciałabyś zjeść coś wyjątkowego ? Lubisz eksperymentować w kuchni i otwierać się na nowe doznania kulinarne ? W swojej najnowszej książce Ewelina Podrez prezentuje zarówno... czytaj dalej

Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Chad Robertson Wydawnictwo: Znak

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca! Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie. Tajemnicą Tartine jest... czytaj dalej

Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików
Ewa Ługowska Wydawnictwo: Znak

ODKRYJ BOGACTWO DIETY ELIMINACYJNEJ Alergie i nietolerancje pokarmowe często brzmią jak wyrok. Koniec ze spontaniczną pizzą na mieście, ze słodkimi guilty pleasures czy z ukochanymi smakami dzieciństwa... czytaj dalej

Skarby ogrodu. Szczaw, mirabelki, zielone pomidory i inne pyszne rośliny
Małgorzata Kalemba-Drożdż Wydawnictwo: Pascal

Gotowanie to wieczna przygoda! A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna! W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo... czytaj dalej

Konopne gotowanie
Piotr Kuźniewicz Wydawnictwo: Znak

Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój - nie tylko dla wielbicieli marihuany Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie... czytaj dalej

14 KWIETNIA 2021
Zbierz, przechowaj, zjedz
Johannes Watterback; Theres Lunden Wydawnictwo: Znak

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać... czytaj dalej

Entre amigos.Hiszpański przepis na szczęście
Monika Bień-Königsman Wydawnictwo: Pascal

Przepis na szczęście po hiszpańsku? Trochę spontaniczności i otwartości, umiejętność cieszenia się chwilą... i pyszne tapas. Obowiązkowo w gronie przyjaciół! Chcesz wiedzieć, jak żyć lepiej, pełniej,... czytaj dalej

Jak schudnąć bez wyrzeczeń. Jedz to, co lubisz
Katarzyna Biłas Wydawnictwo: Pascal

Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować... czytaj dalej

Recenzje miesiąca
Skręcona historia
Jakub Ostromęcki
Zaginiona apteka
Sarah Penner
Strażnik Klejnotu
Katarzyna Rygiel
Król Myszy
Zuzanna Orlińska
Cienie Paryża
Paulina Kuzawińska