„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem” cz.2

Autor: pinokio
Czy podobał Ci się to opowiadanie? 0

Rozwijać siebie i planować.

 

Co mogę zrobić, tylko dla siebie,

Gdy chcę oddać innym swoje szczęście?

Przyszło coś, co ktoś nam zabiera,

Gdy nasze życie już się odmienia.

 

Bezpowrotnie zamykam myśli,

By je otworzyć jak ktoś się przyśni.

Zamykam się w sobie na długie lata,

Mur nienawiści przysłania część świata.

 

Czekam w milczeniu, aż ktoś go zburzy,

Gdy trochę światła nowe uczucia obudzi.

 

...dość trosk na dzisiaj, za wszystko dziękuję i wracam do mniejszych dawnych marzeń.

 

Toast

 

Już dzisiaj Dziękuję, za uczucie nieznane,

Miłością nazwane, tak niedoceniane.

Spędzony czas z Tobą, mą drugą połową,

Za bycie sobą, kochaną osobą,

Wyjazd nad morze, grill na polanie,

Spacer po lesie, serce oddane.

Dobrą zabawę w przyjaciół gronie,

Za ważne sprawy, problemy błahe.

Za moje serce, które nosisz,

Za to wszystko Toast wznoszę.

 

 c.d.n.

 

 

Najpopularniejsze opowiadania
Inne opowiadania tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Forum - opowiadania
Reklamy
O autorze
pinokio
Użytkownik - pinokio

O sobie samym: ”...Powiedzieć można wszystko i wszędzie, Ja wolę pisać, bezpieczniej będzie...”
Ostatnio widziany: 2016-04-14 19:24:21