„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem” cz.4

Autor: pinokio
Czy podobał Ci się to opowiadanie? 0

Trzymać się trzeba toru swej ścieżki.

Miłość, szacunek, uczciwość i wiara,

To są wartości nie do złamania.

 

Próbujesz uwierzyć, że świat jest piękny,

On jest bezczelny, a nie namiętny.

Przeszkadza w życiu parę historii,

Część się przemęczy, część się zapomni.

 

Czasami na głos coś się wykrzyczy,

Resztę się jakoś potem przemilczy.

Bólu dostarcza nam nasze życie,

A w pewnej chwili szczęściem obsypie.

 

Jak na orbicie świat toczy życie,

A my spróbujmy coś uszczknąć skrycie.

 

 

 

 

 

 

 

Najpopularniejsze opowiadania

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Forum - opowiadania
Reklamy
O autorze
pinokio
Użytkownik - pinokio

O sobie samym: ”...Powiedzieć można wszystko i wszędzie, Ja wolę pisać, bezpieczniej będzie...”
Ostatnio widziany: 2016-04-14 19:24:21