Lista recenzji

przesuń tabelę
Okładka książki - Menu italiano. Na co dzień i od święta
Menu italiano. Na co dzień i od święta
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Na rynek wydawniczy trafia bardzo wiele publikacji poświęconych tematyce kulinarnej. Są to z jednej strony opasłe tomy, zawierające tysiące różnych przepisów – począwszy od prostych sałatek czytaj dalej

Okładka książki - Moje Wypieki i desery
Moje Wypieki i desery
Dorota Świątkowska Wydawnictwo: Egmont Recenzent: figlarna24

Któż z nas nie lubi łakoci? Ja uwielbiam, co skutkuje koniecznością wprowadzania często różnych diet i morderczych ćwiczeń. Ale miłość do słodkich ciastek i ciast jest często silniejsza niż narzucany czytaj dalej

Okładka książki - Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli
Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli
Renata Ruszniak Wydawnictwo: Bis Recenzent: Danuta Szelejewska

Czasy współczesne obfitują w niezliczoność różnorakich diet. Ten modny trend nie zawsze jednak przynosi pozytywne efekty. Okazuje się bowiem, że skupienie się tylko i wyłącznie na ograniczeniu czytaj dalej

Okładka książki - Czemu nie jesz warzyw? Kuchnia wegetariańska dla całej rodziny –  smaczna i zdrowa
Czemu nie jesz warzyw? Kuchnia wegetariańska dla całej rodziny – smaczna i zdrowa
Wolfgang Raible Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Karolina Mucha

Czemu nie jesz warzyw?   Nieco prowokacyjny tytuł. Pytanie zadane w drugiej osobie pozwala na natychmiastowe nawiązanie kontaktu z czytelnikiem – nawet wówczas, gdy książka tkwi jeszcze czytaj dalej

Okładka książki - Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler
Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler
Magda Gessler Wydawnictwo: Znak Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Hasło „kuchenne rewolucje” kojarzy się jednoznacznie. Telewizyjne show, w którym znana restauratorka, Magda Gessler, przybywa do podupadającej restauracji i nie tylko stawia ją na nogi, ale czytaj dalej

Okładka książki - Czekoladowe słodkości
Czekoladowe słodkości
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Często rezygnujemy z najprzeróżniejszych i pięknie prezentujących się smakołyków, takich jak ciasta, ciasteczka, torty i desery, tłumacząc to dietą, utrzymaniem wagi bądź nieustannym dbaniem o czytaj dalej

Okładka książki - Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Kiedy na myśl przychodzą nam owoce, zazwyczaj oczami wyobraźni widzimy uginające się pod ciężarem plonów drzewa w sadach. Kiedy indziej, być może, pojawiają się obrazy przedstawiające wiklinowe kosze czytaj dalej

Okładka książki - Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Kiedy zaglądamy przez witrynę do cukierni, naszym oczom ukazują się przepięknie wyglądające i z pewnością doskonale smakujące ciasta i desery. I chociaż przygotowanie sprzedawanych tam specjałów wydaje czytaj dalej

Okładka książki - Smaki kuchni włoskiej
Smaki kuchni włoskiej
Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini Wydawnictwo: Jedność Recenzent: SiM

To nie jest kolejna książka kucharska Smaki kuchni włoskiej, opublikowane nakładem wydawnictwa Jedność, to nie tylko zbiór przepisów. To raczej kompendium wiedzy na temat włoskich smaków czytaj dalej

Okładka książki - Dzika kuchnia
Dzika kuchnia
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Recenzent: Karolina Mucha

Niewiarygodne, jak wiele rzeczy można przyrządzić z… niczego. A przynajmniej z tego, czego zwykle w ogóle nie dostrzegamy i co raczej rzadko kojarzy się nam z jedzeniem. Bo o ile jeszcze herbata czytaj dalej