Dawno, dawno temu istniało miasteczko w dolinie. Ludzie żyli sielsko w tym spokojnym miasteczku. Mieszkał tam też potwór w przebraniu, który przestał być zły i zaczął pomagać mieszkańcom. Jednak pewnego dnia...czytaj dalej
Yagyu nie ustają w swoich zdradliwych knowaniach. Jednak jakie było źródło tego konfliktu, którego stawką była walka o wpływy? Najbardziej znana seria samurajska powraca do Polski w nowym, powiększonym wydaniu...czytaj dalej
Fukamachi próbuje się dowiedzieć więcej na temat wyprawy Habu, w tym celu ruszył za nim do wioski Szerpów, a potem do domu Ang Tsheringa. Nie wiedział, że nie jest jedynym, który podąża tropem aparatu Mallory'ego...czytaj dalej
Thorfinn wraz z wyprawą dociera na Grenlandię. Leif nie jest już pełen energii i wigoru, raczej nie przyłączy się do osadników. Czy drużynie uda się dotrzeć do Nowego Świata? Jaki będzie ostateczny skład wyprawy...czytaj dalej
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach...czytaj dalej
Twórcy Poranka ściętych głów, Kazuo Koike i Goseki Kojima, to giganci komiksu samurajskiego, autorzy m.in. serii Samotny wilk i szczenię, którzy inspirują swoimi pracami cały świat. Nie inaczej jest w przypadku...czytaj dalej
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek...czytaj dalej
Polish Culinary Paths to książka o historii i kulturze kulinarnej Polski wydana po angielsku. Opowieść o kulinariach wzbogacona została bajkami, legendami oraz łatwymi w przygotowaniu przepisami. Książka zdobyła...czytaj dalej