W drugim szkolnym turnieju wynalazców mogą wziąć udział wszyscy uczniowie klas trzecich i czwartych z wyjątkiem George’a i Harolda!
KULTOWA SERIA 12 KSIĄŻEK/KOMIKSÓW, TŁUMACZONA NA PONAD 40 JĘZYKÓW, SPRZEDANA W PONAD 70 MILIONACH EGZEMPLARZY!!!
Niektóre tomiki bywały najczęściej zakazywanymi tytułami w Stanach.
W Polsce, na przełomie lat 90-tych i 2000 pierwszych siedem tomików wydawał Egmont (prawa zakupione przez Ewę Holewińską), seria oprócz fanów dziecięcych miała swych oddanych miłośników pośród starszej młodzieży, była ulubioną pozycją studentów polonistyki na UJ.
W 2017 seria doczekała się ekranizacji!!!
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2017-07-19
Zwariowana nauka rysowania komiksów razem z klubem przesympatycznych małych żabek! W atmosferze szalonej zabawy, wściekłej rywalizacji i wesołych...
George i Harold założyli wydawnictwo „Domek na Drzewie”, gdzie stworzyli niezwykły komiks, w którym występuje Kapitan Majtas. Ten superbohater...
Przeczytane:2021-02-28, Ocena: 3, Przeczytałam, Parenting, 52 książki 2021, Miałam, Dla dzieci,
Drugi tom przygód Kapitana Majtasa jest również malo inteligentny jak poprzedni. Majtas stawia czoła tytułowym klozetom.... To już mówi samo za siebie.