Pedagogika alternatywna. Postulaty, projekty i kontynuacje

Polska pedagogika po kolejnym, gwałtownym i radykalnie odcinającym się od socjalistycznej przeszłości formacyjnym przesileniu stanęła przed trudnym wyzwaniem zmiany społecznej. Jakiej alternatywy potrzebuje polska edukacja? Na ile niezbędna jest ciągłość, a na ile radykalna zmiana?

Informacje dodatkowe o Pedagogika alternatywna. Postulaty, projekty i kontynuacje:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: b.d
Kategoria: Pedagogika
ISBN: 978-83-7308-711-8

Kup książkę Pedagogika alternatywna. Postulaty, projekty i kontynuacje

Pedagogika alternatywna. Postulaty, projekty i kontynuacje - opinie o książce

Diagnoza uspołecznienia publicznego szkolnictwa III RP w gorsecie centralizmu
Bogusław Śliwerski0
Okładka ksiązki - Diagnoza uspołecznienia publicznego szkolnictwa III RP w gorsecie centralizmu

Bogusław Śliwerski jest jednym z najwybitniejszych przedstawicieli polskich nauk o edukacji w ostatnich dekadach. Jego kolejne książki dokonywały ,,przełomów...

Bogusław Śliwerski0
Okładka ksiązki - Przyrzeczenie wierności sprawie socjalizmu.... czyli jak ZHP stało się organizacją wychowania socjalistycznego w świetle doktryny pedagogicznej po 1944 roku

Nie mogę na wstępie stwierdzić, że wymieniony w tytule niniejszej publikacji ,,Przyrzeczenie wierności sprawie socjaliz­mu...", czyli jak ZHP stało się...