Iga i zaczarowany miś. Urodzinowy kłopot

Przed małą Igą wspaniały dzień. Dziewczynka ma urodziny i z tej okazji dostaje prezenty, a także czeka ją przyjęcie z rodziną i przyjaciółmi. Jednym z prezentów jest niezwykły miś, którego od razu pokochała. Od kiedy tylko podarował jej go dziadek, nie rozstaje się z nim.
Podczas przyjęcia zarówno Iga, jak i jej goście doskonale się bawią. Jest dużo śmiechu, radości, ciekawych zabaw. Jednak jeden z jej kolegów jest smutny. Jaś wychowywany jest tylko przez mamę, która na dodatek straciła pracę. Nie było go stać na kupno prezentu i choć w jego zrobienie włożył całe serducho, nie jest z niego zadowolony. Boi się, że koleżance się nie spodoba, przecież dostała tyle wspaniałych upominków. Czy ma rację? Jak zachowa się dziewczynka, kiedy dowie się o problemach kolegi? Dlaczego miś okazał się taki niezwykły?

„Iga i zaczarowany miś. Urodzinowy kłopot” to jedna z tych pozycji, która jest bardzo wartościowa. To nie tylko ciekawa historia, ale również poruszenie ważnych, a przy tym niełatwych tematów. To wszystko sprawia, że będzie doskonałym początkiem rozmowy o samotnym rodzicielstwie, biedzie, utracie pracy, pomocy innym itp.

Wizualnie książka jest śliczna. Znajdziemy w niej duże, przyciągające wzrok ilustracje, które zachęcają do sięgania po nią.

„Iga i zaczarowany miś. Urodzinowy kłopot” to zdecydowanie wartościowa pozycja dla dzieci, którą według mnie warto dołączyć do domowej biblioteczki. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Kup książkę Iga i zaczarowany miś. Urodzinowy kłopot

Cztery pory kobiet
Anna Podsiadło 0
Okładka ksiązki - Cztery pory kobiet

Magda próbuje pogodzić się ze stratą siedmiomiesięcznej córki. Są przy niej jej najlepsze przyjaciółki: Karolina, Monika i Justyna. One również bardzo...

Mister Perfect
Anna Podsiadło0
Okładka ksiązki - Mister Perfect

Czy mężczyzna doskonały istnieje? Ala wraz ze swoim przyjacielem rozkręca wspólny biznes. Skupiona na pracy, zapomina o nieudanym związku i samotności...