Okďż˝adka - Wojna, o której nie chcieliśmy wiedzieć
Kup Teraz

Wojna, o której nie chcieliśmy wiedzieć

Andrzej Urbański

Ilo�� stron: 396
Cena : 35.9 zďż˝
Dodaďż˝:Wojciech Polak
wrzuďż˝ na facebook
Nawet najbardziej oczywiste fakty z historii Europy, kiedy im się nieco dokładniej przyjrzeć, wyglądają inaczej niż to, co mówią o nich szkolne podręczniki. W którym z nich można przeczytać, że Adolf Hitler nie przegrał swojej wojny z Europą? Albo tezę inną, że to nie Europa wyzwoliła się od nazizmu. Na tak oczywistą prawdę zbyt dumni są Anglicy i Francuzi zbyt uwikłani Włosi i Hiszpanie nadmiernie obolali Niemcy i Austriacy... A kto wiarygodnie napisze [...] o upadku berlińskiego muru i Jałcie? Czy ci, którzy do końca byli, delikatnie mówiąc, wstrzemięźliwi i nieprzychylni - Anglicy, Francuzi, Włosi, Holendrzy? A my, Polacy, czy więcej miejsca poświęcimy temu, jak u boku Armii Czerwonej mieliśmy zdobywać Europę, czy temu, jak obalaliśmy komunizm? [...] Wszystkie opowiedziane w tej książce historie [są autentyczne]. Spisywałem je w różnych miejscach świata i przy różnych okazjach.
U wydawcy
Wprowadzenie do logopedii
W pogoni za życiem
Granice na Facebooku
Linki reklamowe:
prawnik kraków   apteka internetowa   biuro nieruchomości Kraków   restauracja Kraków   dotacje unijne   Pozycjonowanie stron Kraków | osób online: