Holownia

Nasza cena:
40.41 zł

Kup teraz!

Wyraź opinię(3)

Powieść "Norwegian Wood", opublikowana w 1987 przyniosła Maruki Hurakami ogromny rozgłos. Napisana w Grecji i we Włoszech jest książką, którą przeczytał "każdy" w Japonii. Sam autor mówi, że było to dla niego wyznanie - "Nigdy nie napisałem tego typu prostej powieści i chciałem się sprawdzić". Wiele osób myślało, że jest to powieść autobiograficzna, ale tak nie jest. "Gdybym napisał prawdę o moim własnym życiu, powieść nie miałaby więcej niż 15 stron." Akcję umieścił autor w późnych latach 60-tych, symbolem etosu tych lat jest tytułowa piosenka Beatlesów "Norwegian Wood". Bohaterem jest młody człowiek Toru, zafascynowany piękną Naoko. Ich uczucie jest obciążone samobójczą śmiercią wspólnego przyjaciela i słabą konstrukcją psychiczną Naoko. Dramatyczne przeżycia bohaterów robią na czytelniku duże wrażenie.

Opinie
Kto:
Ocena
Dodaj do biblioteczki
Treści
Vanillivi 2010-01-25 12:49:45 Ocena:6
avatar
Młodzieńcze uczucia w czasie rewolucji obyczajowej w 1968 roku. Gorąco polecam.
Vanillivi 2010-02-06 23:05:21 Ocena:6
avatar
Młodzieńcze uczucia w czasie rewolucji obyczajowej w 1968 roku. Gorąco polecam.
Beatricze 2010-03-11 07:53:45 Ocena:5
avatar
Opowieść o młodzieńcu 18-letnim, który kocha muzykę The Beatles. Pokazuje do czego zdolny jest człowiek w obliczu śmierci, która brutalnie "wchodzi" w jego życie. Książka mi się bardzo spodobała. I myślę że to mój początek przygody z tym autorem. Na pewno sięgnę po inne jego tytuły.

Inne książki Muza :
Pikniki
Obecna ocena:
4.0
STATYSTYKA
W naszej bazie znajdziesz: 2558 recenzji, 78595 opisów nowości wydawniczych.
TOP 10 RECENZJE
1. Sześcioro podejrzanych
2. Most do Terabithii
3. Karolina XL zakochana
4. Sekret Genezis
5. Przygody Tintina (tom pomarańczowy)
6. Detektyw Blomkvist i Rasmus, rycerz Białej Róży
7. Wojna Gruzińsko - Rosyjska 2008
8. Upadek Hyperiona
9. Dziewczynka z Szóstego Księżyca
10. Królobójcy
POLECAMY
zaglosuj
Linki reklamowe:
Hip-Hop Łódź   Kartki imieninowe   Banki   Lokaty bankowe   Bytom   nauka jazdy warszawa   prawo jazdy warszawa   okna pcv warszawa
Fotografia ślubna | wyposażenie łazienek | Wczasy Turcja, Egipt | Fortuna | notebooki | kursy szkolenia biznesowe | Wycena samochodu | Logopeda Bydgoszcz | bronze statue | strony www Legnica | EUCO odszkodowania | kredyt konsolidacyjny | sopot noclegi | Torby papierowe |
platnosci.pl
Przyjaciel X