Okďż˝adka - Trylogia Dary Anioła

Ilo�� stron: 576
Cena : 31,49 zďż˝
Dodaďż˝:Sławomir Krempa
wrzuďż˝ na facebook

Clary Fray chciałaby, żeby jej życie znowu stało się normalne. Ale czy cokolwiek może takie być, skoro dziewczyna jest Nocnym Łowcą zabijającym demony, jej matka została magicznie wprowadzona w stan śpiączki, a ona sama nagle zaczyna wiedzieć mieszkańców Podziemnego Świata - wilkołaki, wampiry, wróżki...

Mimo magicznych elementów "Miasto Popiołów" nie jest z cała pewnością ani bajką ani książką fantasy. Autorska wizja współczesnego Manhattanu jest ostra i konsekwentna, wojownicy mają oczy podkreślone mieniącym się tuszem i noszą modne skórzane spodnie a wróżki urządzają odjazdowe imprezy. Pełen nieoczekiwanych zwrotów akcji wątek trzyma czytelnika w stałym napięciu i nieświadomości a opisy bohaterów są tak dokładne, że można sobie z łatwością ich wyobrazić.

Co więcej, prawdziwym powodem, dla którego nie będziesz mógł odłożyć "Miasta Popiołów" to jego zadziwiające postaci. Dramat rozgrywający się między Clary i jej przyjaciółmi tak Cię wciągnie, że ledwie zauważysz że noszą miecze anielskie, jeżdżą na latających motorach i zmieniają się w wampiry

U wydawcy
Czytay.pl
Ocena 1 2 3 4 5 6
Dodaj do biblioteczki
Treści
Linia koment Dałabym wiele, żeby ją mieć u siebie na półeczce :) Ach!
2010-06-28 10:17:11
Fabian Linia koment Książka , którą ostatnio czytałam była świetna powieść Cassandry Clare ! Bardzo polecam !
2010-07-07 18:40:13
Linia koment A ja już mam ją na półeczce i myślę, że warta jest polecenia... Jak dla mnie Cassandra Clare jest mistrzynią narracji. Językiem lekkim, zwięzłym potrafi opowiedzieć zagmatwane przygody bohaterów...
2010-09-21 17:13:24
Cassidy95 Linia koment To jedna z książek, które można czytać, czytać, czytać i nie chce się jej nigdy skończyć.
2011-05-15 15:14:50
2011-05-15 15:15:10
W pogoni za życiem
Pufcio
Zauroczenia
Granice na Facebooku
Linki reklamowe:
prawnik kraków   apteka internetowa   biuro nieruchomości Kraków   restauracja Kraków   dotacje unijne   Pozycjonowanie stron Kraków | osób online: