Dlaczego warto?
REJESTRACJA
LOGOWANIE
KSIĄŻKI
Nowości
Zapowiedzi
Patronujemy
Autorzy
Cykle
Streszczenia
Wydawnictwa
FILMY
Nowości
Zapowiedzi
SERIALE
Wszystkie
Popularne
Seriale obyczajowe
Seriale tureckie
Telenowele
Seriale komediowe
Seriale kryminalne
Reality show
Programy rozrywkowe
NEWSY
Wszystkie
O tym się mówi
Filmy i seriale
Konkursy i nagrody literackie
Fragmenty książek
Promocje i wyprzedaże
Telewizja
Wydarzenia
RECENZJE
Wszystkie
Biografie, wspomnienia
Dla dzieci
Dla młodzieży
Dydaktyka
Fantasy, science fiction
Historyczne
Horror
Komiksy
Kryminał, sensacja, thriller
Kuchnia
Literatura faktu, reportaż
Literatura piękna
Medycyna i zdrowie
Obyczajowe
Pedagogika
Podróżnicze
Poezja
Popularnonaukowe
Poradniki
Przygodowe
Psychologia
Romans
Sport
Wiedza ezoteryczna
Young Adult
Zarządzanie i marketing
PUBLICYSTYKA
Wszystkie
Popularne
Wywiady
Recenzje filmów i seriali
Sylwetki twórców
Analiza
Esej
Felieton
Komentarz
Kurs pisania
Jak pisać wiersze?
Recenzje gier planszowych
Relacja
CYTATY
Wszystkie
O ¯yciu
O mi³o¶ci
O kobietach
Z³e
O ludziach
RANKING
SPOŁECZNOŚĆ
Wiersze
Opowiadania
Forum
Konkursy
Granice TV
Wymieniaj punkty na książki
Zdjęcia użytkowników
Wyzwania czytelnicze
Ranking użytkowników
BIBLIOTECZKA
granice.pl
Cytaty
Cytat autora Julia Child
Cytat
G³upkowaty i niebywale czu³y na krytyke
Autor:
Julia Child
0
Wiêcej cytatów od tego autora
Ros³a jak d±b-lenieie,ale i zdecydowanie
Autor:
Julia Child
0
Taka zawsze by³a moja rada: ucz siê gotowaæ, a wiêc próbuj nowych przepisów, wyci±gaj wnioski z w³asnych b³êdów, b±d¼ nieustraszona i przede wszystkim miej z tego zabawê!
Autor:
Julia Child
0
Na ogó³ twoje gotowanie jest lepsze, ni¿ ci siê zdaje. A je¶li jedzenie jest naprawdê okropne, jak z pewno¶ci± by³o w przypadku mojej podróbki jaj po florencku, wtedy kucharka musi zacisn±æ zêby, znie¶æ to z u¶miechem i wyci±gn±æ wnioski z w³asnych b³êdów".
Autor:
Julia Child
0
Próbowa³am trzymaæ siê wspomnieñ, ale by³o to równie beznadziejne jak chwytanie siê snów.
Autor:
Julia Child
0
Wreszcie, po raz pierwszy w ¿yciu, zrozumia³am, jak nale¿y gotowaæ. Uczy³am siê nie szczêdziæ czasu (nawet godzin) i uwagi na przygotowanie pysznego posi³ku. Moi nauczyciele byli fanatycznie przywi±zani do szczegó³ów i nie uznawali kompromisów. Bugnard wpoi³ mi warto¶æ prawid³owej techniki - na przyk³ad w³a¶ciwego odwracania grzybów - a tak¿e wagê treningu, który czyni mistrza. "Zawsze warto siê staraæ, madame Szild! - mawia³ - Goutez! Goutez!". ("Proszê skosztowaæ! Proszê skosztowaæ!").
Autor:
Julia Child
0
Wdziêk, hojno¶æ, uprzejmo¶æ, delikatno¶æ i humanizm Francuzów pokaza³y mi, jak wspania³e mo¿e byæ ¿ycie, gdy cz³owiek zdobywa siê na wysi³ek bycia przyjaznym.
Autor:
Julia Child
0
Oczywi¶cie, robi³am mnóstwo g³upich b³êdów. Z pocz±tku mnie to za³amywa³o, ale z czasem zrozumia³am, ¿e uczenie siê tego, jak naprawiæ swoje b³êdy albo je akceptowaæ, to nieod³±czny element stawania siê kucharzem. Zaczyna³am czuæ la cuisine bourgeoise rêkami, ¿o³±dkiem i dusz±.
Autor:
Julia Child
0
Nigdy nie pijam czerwonego wina. Lubiê tylko bia³e wytrawne(...)To jak powiedzieæ: <
Autor:
Julia Child
0
Zdenerwowany jak dziewica w burdelu
Autor:
Julia Child
0
REKLAMA
+ Dodaj nowy cytat
Autor
Julia Child
Wszystkie cytaty tego autora
Reklamy
G³upkowaty i niebywale czu³y na krytyke