Lista recenzji - Kuchnia

Od ponad 20 lat w serwisie Granice.pl piszemy dla Was o książkach. W naszej bazie znajdziesz już 13055 recenzji. Recenzujemy kryminały, powieści obyczajowe, książki dla dzieci, młodzieży, romanse, fantastykę, biografie oraz literaturę faktu. Mamy recenzje książek znanych i lubianych, ale też pozycji kontrowersyjnych. Są książki starsze i nowości wydawnicze. Jest "Imię Róży" Umberto Eco oraz "Gwiazd naszych wina" Johna Greena. Rzetelne, konkretne, merytoryczne, tworzone przez profesjonalistów recenzje książek z pewnością spełnią wszystkie Wasze oczekiwania. Zapraszamy do lektury.
przesuń tabelę
Okładka książki - Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu
Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Najlepiej smakują wypieki własne. A ponieważ smak chleba doskonale znają wszyscy, treść bogato ilustrowanego, kulinarnego albumu Szkoła piekarnictwa ucieszy każdego: spośród 80 przepisów na chleb i wypieki czytaj dalej

Okładka książki - Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu
Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Podobno czekolada jest lekiem na całe zło. Czy rację mają ci, którzy tak twierdzą? Ten kto sięgnie po Czekoladę, będzie miał okazję przekonać się, jak jest naprawdę. Zatem… smacznego! Autorzy – czytaj dalej

Okładka książki - Roślinna uczta smaków
Roślinna uczta smaków
Magdalena Gembacka Wydawnictwo: Marginesy Recenzent: Danuta Szelejewska

Liczne badania pokazują, że warto korzystać z dobroczynnych właściwości roślin. Opublikowana nakładem Wydawnictwa Marginesy Roślinna uczta smaków jest kulinarnym poradnikiem, który – oprócz cennych wskazówek czytaj dalej

Okładka książki - Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego
Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego
Štěpánka Sekaninová Wydawnictwo: Adamada Recenzent: Danuta Szelejewska

Szef Wincenty wie, co dobre. Ponieważ lubi dobrze zjeść, zwraca uwagę na smak potraw. Książeczka Dookoła smaków to Podróże kulinarne szefa Wincentego. Dzięki niej i czytelnik pozna to, co smaczne. Wincentemu czytaj dalej

Okładka książki - Jak zdrowo jeść i nie zwariować
Jak zdrowo jeść i nie zwariować
Magdalena Kucharska; Piotr Kucharski Wydawnictwo: Słowne Recenzent: Danuta Szelejewska

Każdy musi jeść. Każdy też chce być zdrowy. Najlepiej więc w odżywianiu kierować się zdrowiem. Propozycją z serii „nie do odrzucenia” jest książka Jak zdrowo jeść i nie zwariować. Sięgającemu po czytaj dalej

Okładka książki - Naturalnie i ziołowo. 60 przepisów na zdrowie
Naturalnie i ziołowo. 60 przepisów na zdrowie
Agnieszka Cegielska Wydawnictwo: Słowne Recenzent: Danuta Awolusi

Człowiek musi jeść, by żyć, a więc jedzenie to życie. Z kolei życie jest emocją – nasze ciało to nie tylko tkanki, ale też umysł, który reguluje wszystkie procesy. Ten umysł potrafi również kochać, choć czytaj dalej

Okładka książki - Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepisów w wersji klasycznej i light
Smakowite desery na dwa sposoby. 35 przepisów w wersji klasycznej i light
Valentin Néraudean Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Dobry deser jest w stanie nawet poprawić humor. Jeżeli do tego jeszcze dodać niski poziom kaloryczności, niczego więcej nie potrzeba. Oczekiwania czytelnika spełnia Wydawnictwo Jedność, oddając do jego rąk czytaj dalej

Okładka książki - Rodzina w dobrej formie. Jak zachować szczupłą sylwetkę i świetną kondycję
Rodzina w dobrej formie. Jak zachować szczupłą sylwetkę i świetną kondycję
Dagmar von Cramm Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Przygotowywanie posiłków dla całej rodziny jest nie lada wyzwaniem. Nie wystarczy tylko podać gotowej potrawy na talerzu, trzeba jeszcze trafić w smakowe gusta wszystkich domowników. Z pomocą czytaj dalej

Okładka książki - JuniorChef. Światła, kamery, gotujemy! Tom 1
JuniorChef. Światła, kamery, gotujemy! Tom 1
Harper Charise Mericle Wydawnictwo: Wilga Recenzent: Danuta Szelejewska

Kulinarne umiejętności, wiedza oraz kreatywność to cechy, które w kuchni mają ogromne znaczenie. Na ile przydatne dla bohaterów książeczki Junior Chef okażą się te umiejętności? Interesująca czytaj dalej

Okładka książki - Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów
Podkręć swój mózg. 40 przepisów i ponad 60 superproduktów
Lucie Reynier Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Od kondycji mózgu zależy poziom funkcjonowania organizmu. Kontrolując przebieg procesów życiowych, wymaga on nieustannej troski. Podkręć swój mózg to skierowana do zestresowanego czytaj dalej