Lista recenzji - Kuchnia

Od ponad 20 lat w serwisie Granice.pl piszemy dla Was o książkach. W naszej bazie znajdziesz już 13698 recenzji. Recenzujemy kryminały, powieści obyczajowe, książki dla dzieci, młodzieży, romanse, fantastykę, biografie oraz literaturę faktu. Mamy recenzje książek znanych i lubianych, ale też pozycji kontrowersyjnych. Są książki starsze i nowości wydawnicze. Jest "Imię Róży" Umberto Eco oraz "Gwiazd naszych wina" Johna Greena. Rzetelne, konkretne, merytoryczne, tworzone przez profesjonalistów recenzje książek z pewnością spełnią wszystkie Wasze oczekiwania. Zapraszamy do lektury.
przesuń tabelę
Okładka książki - Na dobry początek. Roślinne śniadania pełne smaku
Na dobry początek. Roślinne śniadania pełne smaku
Magdalena Jutrzenka Wydawnictwo: Znak Recenzent: Danuta Szelejewska

Liczne badania pokazują, że warto korzystać z dobroczynnych właściwości roślin, tym bardziej, gdy rośliny stanowią podstawę śniadania, które – jak wiadomo – jest najważniejszym posiłkiem w ciągu czytaj dalej

Okładka książki - Air fryer. Przepisy na dania jednokoszykowe
Air fryer. Przepisy na dania jednokoszykowe
Clare Andrews Wydawnictwo: Znak Recenzent: Danuta Szelejewska

Ponieważ smażenie gorącym powietrzem jest zdrowe, cieszy niezmiennie rosnąca popularność air fryera – urządzenia odgrywającego w zdrowym odżywianiu główną rolę. Treść książki Air fryer podaje Przepisy czytaj dalej

Okładka książki - Poradnik pozytywnego jedzenia. Jak karmić się z miłością?
Poradnik pozytywnego jedzenia. Jak karmić się z miłością?
Katarzyna Błażejewska-Stuhr Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Recenzent: Danuta Szelejewska

Choć tematyką Poradnika pozytywnego jedzenia jest – jak wskazuje tytuł – jedzenie, nie za wiele jest w nim kulinarnych przepisów (przydatny okazuje się być zwłaszcza sposób prawidłowego parzenia czytaj dalej

Okładka książki - Air fryer. Przepisy na prawie wszystko
Air fryer. Przepisy na prawie wszystko
Clare Andrews Wydawnictwo: Znak Recenzent: Danuta Szelejewska

Smażenie gorącym powietrzem jest nie tylko modne, ale przede wszystkim zdrowe, cieszy więc rosnąca popularność urządzenia odgrywającego w zdrowym odżywianiu główną rolę. Książka Air fryer podając Przepisy na czytaj dalej

Okładka książki - Obżartuchy i opilce
Obżartuchy i opilce
Jacek Komuda ; Wydawnictwo: Fabryka Słów Recenzent: Danuta Szelejewska

Jak dawniej żyli ludzie, jak im się powodziło i co jedli? Specjalizujący się w dziejach Rzeczypospolitej szlacheckiej Jacek Komuda oddaje do rąk czytelnika niestandardowe kompendium, w którym historia przeplata czytaj dalej

Okładka książki - Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu
Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Najlepiej smakują wypieki własne. A ponieważ smak chleba doskonale znają wszyscy, treść bogato ilustrowanego, kulinarnego albumu Szkoła piekarnictwa ucieszy każdego: spośród 80 przepisów na chleb i wypieki czytaj dalej

Okładka książki - Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu
Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu
Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Danuta Szelejewska

Podobno czekolada jest lekiem na całe zło. Czy rację mają ci, którzy tak twierdzą? Ten kto sięgnie po Czekoladę, będzie miał okazję przekonać się, jak jest naprawdę. Zatem… smacznego! Autorzy – czytaj dalej

Okładka książki - Roślinna uczta smaków
Roślinna uczta smaków
Magdalena Gembacka Wydawnictwo: Marginesy Recenzent: Danuta Szelejewska

Liczne badania pokazują, że warto korzystać z dobroczynnych właściwości roślin. Opublikowana nakładem Wydawnictwa Marginesy Roślinna uczta smaków jest kulinarnym poradnikiem, który – oprócz cennych wskazówek czytaj dalej

Okładka książki - Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego
Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego
Štěpánka Sekaninová Wydawnictwo: Adamada Recenzent: Danuta Szelejewska

Szef Wincenty wie, co dobre. Ponieważ lubi dobrze zjeść, zwraca uwagę na smak potraw. Książeczka Dookoła smaków to Podróże kulinarne szefa Wincentego. Dzięki niej i czytelnik pozna to, co smaczne. Wincentemu czytaj dalej

Okładka książki - Jak zdrowo jeść i nie zwariować
Jak zdrowo jeść i nie zwariować
Magdalena Kucharska; Piotr Kucharski Wydawnictwo: Słowne Recenzent: Danuta Szelejewska

Każdy musi jeść. Każdy też chce być zdrowy. Najlepiej więc w odżywianiu kierować się zdrowiem. Propozycją z serii „nie do odrzucenia” jest książka Jak zdrowo jeść i nie zwariować. Sięgającemu po czytaj dalej