Michel Moran - Francuz hiszpańskiego pochodzenia, jedna z najciekawszych postaci i wyrazistych osobowości współczesnej polskiej gastronomii. Od kilkunastu lat prowadzi z żoną Haliną znaną i cenioną restaurację...czytaj dalej
Kapibara nie jest myszą ani bobrem, ani psem. To największy gryzoń na świecie. Ma duży nos, zmrużone oczka, małe uszka, błony między palcami i spore zęby. Dorośli mogą się zdziwić, ale większość dzieci doskonale...czytaj dalej
Maria Listru jest dzieckiem "narodzonym dwa razy - z biedy jednej kobiety i bezpłodności drugiej". Niezauważana przez bliskich, nagle staje się kimś ważnym. Przybrana matka, Tzia Bonaria, otacza ją troską...czytaj dalej
Appropriate for Culinary Management / Supervision courses within Culinary Arts departments. Explores the management side of professional foodservice from a practitioner's point of view and covers management...czytaj dalej
Zostań TopChefem w swojej kuchni! Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne? A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć? Oto książka dla...czytaj dalej
Pierwsza część Historii Polski tak jak jej trzy pozostałe tomy (tom 6. – Polska 1586-1831, tom 11. – Polska 1831-1939 oraz tom 16. – Polska od 1939 do czasów obecnych) została napisana...czytaj dalej
Rok 1894. Zbliża się decydujące starcie... Po trzech latach prowadzonej z ukrycia wojny przeciw dawnym wspólnikom Moriarty'ego nadeszła chwila, żeby Sherlock Holmes opuścił kryjówkę i powrócił na Baker...czytaj dalej
Twórczość Foucaulta wywołuje wciąż ożywione dyskusje nie tylko wśród filozofów, ale i przedstawicieli innych nauk humanistycznych. Stale obecny w tej twórczości wątek wzajemnych relacji wiedzy i władzy, konstytutywny...czytaj dalej
"Historia" zainteresuje Czytelników pragnących utrwalić i poszerzyć wiedzę z zakresu dziejów Polski. Znajdą w niej podstawowe informacje, najważniejsze daty i wiele ciekawostek. Przede wszystkim jednak...czytaj dalej