Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata

Ocena: 0 (0 głosów)
Szkoła gotowania krok po kroku.

Jak przygotować oryginalne sushi, kugel, chili con carne czy guacamole? Jak upiec tradycyjne apple pie czy brownies?

W tej książce znajdują się receptury opracowane przez szefów kuchni z różnych zakątków całego świata. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Preferujesz konkretne smaki, szukałeś przepisu na potrawę, której skosztowałeś podczas ostatniego urlopu? Publikacja w prosty, przystępny sposób pomoże Ci krok po kroku przyrządzić we własnej kuchni poszczególne, nietypowe dania. Sprawdzone w redakcyjnej kuchni przepisy pozwolą na zorganizowanie etnicznego wieczoru dla przyjaciół i z pewnością zachwycą również Twoich gości.

Publikacja podzielona została na dwie części. Pierwsza z nich to swoista szkoła gotowania – świetne rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki. Na pewno okaże się pomocna także dla osób bardziej zaawansowanych kulinarnie, ale dotychczas obawiających się przygotowywania bardziej wyrafinowanych potraw z różnych stron świata. W drugiej części znajdziemy dodatkowy zbiór przepisów przypisanych do poszczególnych kontynentów.

Odbiorcy:
- pasjonaci kuchni świata i osoby, które chcą poszerzyć wiedzę i umiejętności dotyczące kulinariów poszczególnych kontynentów
- wszyscy, których pasją jest gotowanie, i ci, którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania potraw typowych dla poszczególnych krajów na całym świecie
- receptury przybliżone zostały krok po kroku, dodatkowo czynności zilustrowano pięknymi fotografiami, nie brakuje porad i ciekawostek na temat przepisów opracowanych przez szefów kuchni
- każda z prezentowanych w publikacji potraw została wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni – w książce znalazły się jedynie te, które pozytywnie przeszły próbę degustacji.

Informacje dodatkowe o Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2015-03-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7971-041-6
Liczba stron: 256

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata - opinie o książce

Inne książki autora
Elbląg plan miasta
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Elbląg plan miasta

Turystyczna mapa okolic 1 : 300 000Kanał Elbląski - 4 schematyŻegluga Ostródzko-Elbląska...

POLSKI WIEK XX. DWUDZIESTOLECIE MIĘDZYWOJENNE. TOM 1
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - POLSKI WIEK XX. DWUDZIESTOLECIE MIĘDZYWOJENNE. TOM 1

Na serię wydawniczą \"Polski wiek XX\" zainicjowaną przez Muzeum Historii Polski składają się cztery tomy esejów historycznych poświęconych losom Polski...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Paderborn
Remigiusz Mróz
Paderborn
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy