Każdy łasuch powie o miodzie: ,,słodycz". Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a dla kobiet dbających o urodę doskonałym środkiem pielęgnującym. Dawniej nazywano go pokarmem bogów i płynnym złotem.
Czym właściwie jest miód? W jaki sposób powstaje? Które substancje zawarte w miodzie sprawiają, że ma właściwości lecznicze? Jakie dolegliwości można leczyć miodem? Która odmiana miodu jest lepsza?
Jeśli nurtują cię te pytania, sięgnij po naszą książkę. Stanowi ona połączenie poradnika z książką kucharską. Zawiera również przepisy na dania z miodem w roli głównej: sałatki, przekąski, obiady i desery.
Jeśli nie chcesz mojej zguby, łyżkę miodu daj mi, luby!
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2014-04-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 128
Jak zachowują się Twoje dzieci w muzeum lub galerii obrazów? A) kontemplują sztukę B) nudzą się C) chłoną wiedzę przekazywaną im przez rodziców...
Lekko zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną...
Chcę przeczytać,