Na żer wychodzą łososie - wiersz

Autor: zibi16
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Na żer wychodzą łososie i pod prąd,

też są alkoholicy, i liczą po cichu

bilon.

Są nadziani, i też liczą, ale ich nie lubię.

Może dorobili się krwawicą,

ale jestem zawistny, i samotny.

 

Na żer wychodzą też

drobni pijaczkowie. Z beretami

na oczach stoją pod drzewem.

Polują, choć wędki nie mają

na srebrne łososie, i wtedy

oczy im się śmieją.

 

A najczęściej na żer wychodzą matki

z oczami pełnymi cierpienia,

a także miłości.

Są takie święte, że synów nie widzą

stojących pod drzewem.

Umierają, i lśnią im sukienki

kolorowe, piękne.

I wtedy

wszystko się zmienia.

 

Pijaczek przechodzi na drugą stronę ulicy,

alkoholik łzę wyciera.

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
zibi16
Użytkownik - zibi16

O sobie samym: Napisz kilka słów o sobie
Ostatnio widziany: 2023-05-04 18:17:38