nagle - wiersz

Autor: smokjerzy
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

 

 

świty wypływały z nami
na głęboką wodę 
wokół - jak mgła - unosiła się wszechmoc
cisza smakowała czerstwym chlebem
i dziewiczą wyobraźnią
w każdym oddechu wschodziło słońce
nieskażone słowa tuliły się do siebie
mrucząc jak kocięta

aż nagle przestałem być poetą
i zacząłem pisać wiersze

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
smokjerzy
Użytkownik - smokjerzy

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2022-08-03 22:43:57