Po przeczytaniu LUDZI BEZDOMNYCH - wiersz

Autor: Jozef8000
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Definicja bezdomności

brak stałego miejsca zatrzymania

brak swojego mieszkania

brak rodziny

brak wizji dalszego życia

brak planów na przyszłość

nędza materialna

nędza duchowa

gorycz własnej nędzy moralnej

praca ponad siły

brak kontaktów z ludźmi

pustka samotności

 

brak pociechy od Boga

brak ukojenia

pustka na modlitwie

tragiczny brak

przekonania o miłości Boga

brak wiary i nadziei

rozpacz

niewiedza co dalej robić

 

pewien proces

opuszczania przez ludzi

i przez wydarzenia

otępienie czy zanik pamięci

 

łaską

staje się

nikłe światełko

obecności Pana

 

tak to On

Jego Serce

jest moim

domem

 

opuścić można wszystko

dla Boga

lub jak Judym

dla służby ludziom

 

 

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Jozef8000
Użytkownik - Jozef8000

O sobie samym: Jestem księdzem, zakonnikiem, Franciszkaninem. Przez długi czas zajmowałem się pisarstwem i oczywiście pracą w parafii. Spisanych wierszy mam około 180. Mam zamiar wstawić na forum granice.pl ocenioine najlepiej przez poetkę i redakltor Iwonę Kępisty.
Ostatnio widziany: 2017-04-20 20:18:08