MOJE MYŚLI - wiersz

Autor: 150538pol
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Moje myśli
.
Różnobarwne nastrój chwili...
jak rój motyli
od błękitu po zieleń czerwień
i czerń
w nich kwiaty uczuć rosną
różnokształtne pachnące
doznań siłą
rozbawione roześmiane
czasem szczęśliwe
i do żartów skore
takie młode
.
ale
.
kłębią się często niespokojne
pełne lęków i obaw
smutku kirem spowite
uporczywie wracają
w zmierzchu godzinie
.
nie lubię tej pory dnia
gdy światło z mrokiem
spór toczy
zapalam szybko lampkę
by rozświetlić mrok
.
gdyby tak jeszcze można było
zapalić ją w sobie
.
© Krystyna Kermel

Najpopularniejsze wiersze
Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
150538pol
Użytkownik - 150538pol

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2021-05-09 16:38:53