LAWENDOWY... - wiersz

Autor: 150538pol
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Lawendowy...
.
Lawendowy kwiat...
lawendowy aromat
lawendą pachnący pan
.
w lawendowych barwach jawi mi się świt
pełen tęsknot podniebnych
osnutych woalem lawendowych mgieł
ich wonią świetlistych
.
w lawendowej bajce zjawia się i pan
wynurzający się z mgły
melonik śmieszny ma w butonierce kwiat
szarmancko kłania się mi
.
nad nim motyle dwa zawzięty toczą spór
który z nich prawo ma na meloniku siąść
.
wtem nagle powiał wiatr
obraz rozpłynął się
pozostał jedynie czar
rozbrzmiewał ptaków śpiew
.
i brzask obudził mnie
w uszach ciągle mi brzmi
śmieszny refrenik ten
.
lawendowy kwiat
lawendowy aromat
lawendą pachnący pan
.
w pokoju jeszcze trwa
lawendy aromat
.
© Krystyna Kermel

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
150538pol
Użytkownik - 150538pol

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2021-05-09 16:38:53