Wodospad* - wiersz

Autor: Rinoa017
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

* Inspiracja melodią "Waterfall" z gry Undertale, słowa wpasowane są w jej rytm.

 

Cisza, pustka
My słyszymy Cię
Jak poprzez dal
Kropla po kropli upada
Cisza zanika gdzieś przez mgłę.

Oddech słabnie
Jakbyś umierał
Lecz to nie to
My słyszymy Cię z oddali
Spada kropla czasu w głąb mnie.

Nie słyszę myśli
Lecz słowa powoli milkną też
Te gwiazdy na stropie
Nie chcę ich więcej widzieć już
Niech one zgasną, przepadną
To są fałszywe skry
Ta czarna woda i serce
Powoli milknie
Gwiazdy są
Niczym sztuczne łzy.

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Rinoa017
Użytkownik - Rinoa017

O sobie samym: Nie ma dobrej i złej strony. Są tylko dwa punkty widzenia...
Ostatnio widziany: 2024-03-19 03:23:15