drapieżnik - wiersz

Autor: poetyka
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

skupiony wzrok

napięte mięśnie

gotowe kły i pazury

i on

skryty w trawie

zając bury

 

krótka chwila

skok

szamotanina

krew

pisk śmierci

i cisza

 

dumny drapieżnik

nad drogą zastawą

pachnący

z wybielonymi zębami

i ona

piękna i elegancka

z pomalowanymi pazurami

jedzą zająca w śmietanie

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
poetyka
Użytkownik - poetyka

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2017-04-17 05:41:59