Plakat wydarzenia - III Targi Książki Kulinarnej

III Targi Książki Kulinarnej

Fundacja: Qchnia Artystyczna
Miasto: Warszawa
Adres: Zamek Ujazdowski, Qchnia Artystyczna, Warszawa, ul. Jazdów 2
Start: 2015-07-24
Koniec: 2015-07-26
Tematyka: targi książki
Dodał: slk

Wystawa magazynów kulinarnych z całego świata, prace studentów warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych przygotowane według kulinarnych skojarzeń Marty Gessler, design według Jana Kochańskiego i prezentacja designerskich fartuchów – to tylko tylko niektóre wydarzenia, w których będą mogli wziąć udział odwiedzający w dniach 24 - 26 lipca organizowane przez Martę Gessler i Qchnię Artystyczną Targi Książki Kulinarnej.

 
3 edycja Targów Książki Kulinarnej koncentruje się wokół idei DOŚWIADCZENIA – rozumianego nie tylko jako mozolnie zdobywane wiedza i umiejętności, które pozwalają uzyskać miano kulinarnego eksperta, ale również doświadczenia jako eksperymentu i nowego doznania związanego z jedzeniem. Drugim, poruszanym podczas Targów tematem będzie prawdziwe jedzenie i pytanie o to, czym jest kulinarna prawda i kto kreuje żywnościowe trendy.

 

Jak co roku na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego i w Qchni Artystycznej pojawią się wydawnictwa i księgarnie mające w swojej ofercie najciekawsze książki związane z gotowaniem i jedzeniem. Ale Targi Książki Kulinarnej to nie tylko papierowe publikacje – to też spotkania z najpopularniejszymi postaciami ze świata gastronomii: ekspertami i pasjonatami, szefami kuchni i restauratorami, autorami kulinarnych blogów, magazynów i książek. W tym roku podczas Targów spotkać będzie można między innymi Martę Dymek, Elizę Mórawską, Zofię Różycką, Tomasza Jakubiaka czy członków zespołu Food Think Tank. Tegoroczna edycja Targów Książki Kulinarnej to również trzy wystawy, kulinarna moda, design oraz interaktywne instalacje. 

 

W tym roku w Targach biorą udział: Folio, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Wydawnictwo Pascal, Księgarnię Artystyczną Bookoff, Wydawnictwo Dwie Siostry, Wydawnictwo Nasza Księgarnia, Wydawnictwo Literackie, VIVANTE, Księgarnię dziecięcą Badet, Księgarnię Books for Cooks, Wydawnictwo Hanami, Wydawnictwo Laurum, Wydawnictwo Druga Strona, Firmę Księgarską Olesiejuk, Matras, NAP, Munken, i Fabrykę Form, Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie, Food Think Tank, Jewish Community Center Warszawa, Akademia Kulinarna Whirlpool, Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie.

 

Więcej informacji: www.targiksiazkikulinarnej.com

Recenzje miesiąca
Virion. Legenda miecza. Krew
Andrzej Ziemiański ;
Virion. Legenda miecza. Krew
Herbaciane róże
Beata Agopsowicz ;
Herbaciane róże
Czarownik
Anniina Mikama
Czarownik
Ludzie z kości
Paula Lichtarowicz
Ludzie z kości
W rytmie serca
Aleksandra Struska-Musiał ;
W rytmie serca
Kołatanie
Artur Żak
Kołatanie
Esperanza
Jakob Wegelius ;
Esperanza
Mapa poziomów świadomości
David R. Hawkins ;
Mapa poziomów świadomości
Dom w Krokusowej Dolinie
Halina Kowalczuk ;
Dom w Krokusowej Dolinie
W szponach
Izabela Janiszewska ;
W szponach
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy