„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem” cz.2

Autor: pinokio
Czy podobał Ci się to opowiadanie? 0

Mieszkać gdzieś sobie, razem się budzić,

Kawę zaparzyć i się nie nudzić.

Jak dzień pochmurny problemów naniesie,

Przytulić się mocno, zapomnieć o stresie.

 

 

Miłość, co to jest miłość? Dla jednych skrzydła, dla innych obniżone tętno, zobojętnienie na sprawy ważne i głowa w chmurach, a sex? To nie porno strony, zostanę przy miłości.

 

 

Twój Świat

 

Zamknięty Twój świat w czterech ścianach domu.

Nie ma miejsca na miłość, oddanie i spokój.

Twoje serce krzyczy, dech Ci zapiera,

A ty tylko milczysz, bo nikt Cię nie docenia.

 

Mnie pełno jest wszędzie, a nie ma mnie wcale,

Mój Świat się zawali, gdy Cię nie ocalę.

Jak marzenia się spełnią i będziemy razem,

Pójdziemy boso po piaszczystej plaży.

 

Przy zachodzie słońca będą ptaki śpiewać,

A my zakochani dotkniemy nieba.

Przywiązane do siebie, drogi nasze,

Będziemy ze sobą już na zawsze.

 

 

Ładnie powiedziane, „ będziemy ze sobą już na zawsze” to bądźmy, czas pokaże. Uważajcie z tym chodzeniem po plaży boso, można się nieźle skaleczyć. A sex? No dobrze, są dzieci:

 

Moje Córki

 

Moje córki – Piękna sprawa,

Całe życie to zabawa.

Już są w parku, potem w szkole,

One zawsze są wesołe

 

Tylko figle, tylko psoty,

W głowie same są głupoty.

- Pobawimy się dziś w berka,

Może mama da cukierka.

 

Jeszcze tort nam uszykuje,

Jakieś lody zaserwuje.

Mama na to – Lekcje zrobić!

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Forum - opowiadania
Reklamy
O autorze
pinokio
Użytkownik - pinokio

O sobie samym: ”...Powiedzieć można wszystko i wszędzie, Ja wolę pisać, bezpieczniej będzie...”
Ostatnio widziany: 2016-04-14 19:24:21