Kuchenne rewolucje - restauracja "Mio Gastro". Jak wypadnie rewolucja w Gdańsku?

Data: 2023-10-05 17:30:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Gdańsk fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Mio Gastro – opis. Co się wydarzy? 

Wydawać by się mogło, że Gdańsk to raj dla gastronomii. Turyści, mieszkańcy, nadmorski klimat. Okazuje się jednak, że w dzielnicy Morena lokal Mio Gastro wcale nie radzi sobie dobrze. Wystrój ma być odwzorowaniem całkowicie wytatuowanego właściciela, 29-letniego Wojtka. Wraz z szefem kuchni Danielem serwują dania kuchni włoskiej. Czy wystarczająco smaczne? 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Lasowiackie serce – menu, ceny, gdzie jest?

Wezwana na pomoc Magda Gessler ma ocenić, dlaczego biznes utknął w martwym punkcie i zaproponować zmiany. 

Kuchenne rewolucje: Mio Gastro – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Mio Gastro można zobaczyć w czwartek, 5 października 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: „Velvet” – popularna hiszpańska telenowela ponownie w TVP!

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Mio Gastro – gdzie to?

Restauracja Mio Gastro - a już teraz Trattoria Melone Rosa - znajduje się w Gdańsku, przy ul. Wareńskiej 8f. Magda Gessler uznała, że w lokalu pozostaną włoskie smaki! 

Kuchenne rewolucje: Mio Gastro – menu

W restauracji Trattoria Melone Rosa miłośnicy kuchni włoskiej znajdą coś dla siebie. Na przystawkę Melone e San Danielle, czyli różowy melon z prosciutto san danielle, ze straciatellą, pesto bazyliowym i świeżą truflą. Do tego stek z bakłażana, zupa cukiniowa Minestrone oraz Porchetta, a więc pieczeń wieprzowa. Specjalnością jest także pizza pattatona z creme fraiche, ziemniakami z rozmarynem, pancettą i świeżo mielonym pieprzem.

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Gospoda Pękata Chata – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Mio Gastro – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler była zachwycona smakiem dań. Wyjątek stanowiła zupa. Restauratorka miała też kilka ogólnych uwag. 

Musicie popracować nad detalami. 

oceniła mistrzyni.

Magda Gessler uznaje rewolucję za udaną. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest? 

Miejsce jest fascynujące i wspaniałe - mówi szczerze. 

Kuchenne rewolucje: Mio Gastro – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Mio Gastro? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Kuchnie świata w wersji keto! Ewelina Podrez-Siama stworzyła szybkie i pyszne przepisy idealne dla osób na diecie ketogenicznej!

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Upiór w moherze
Iwona Banach
Upiór w moherze
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Sprawa lorda Rosewortha
Małgorzata Starosta
Sprawa lorda Rosewortha
Szepty ciemności
Andrzej Pupin
Szepty ciemności
Gdzie słychać szepty
Kate Pearsall
Gdzie słychać szepty
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Katarzyna Ceklarz; Urszula Janicka-Krzywda
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Zróbmy sobie szkołę
Mikołaj Marcela
Zróbmy sobie szkołę
Siemowit Zagubiony
Robert F. Barkowski ;
Siemowit Zagubiony
Pokaż wszystkie recenzje