Warzenie piwa w domu? Czemu nie - to wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Prezentujemy kompendium wiedzy niezbędnej do tego, by zacząć przygodę z domowym piwem. Dzięki tej książce poznasz nie tylko takie aspekty techniczne wyrobu domowego piwa, jak potrzebny sprzęt i sam proces warzenia. Znajdziesz tu też informacje o rodzajach wykorzystywanych słodów oraz gatunkach chmielu i drożdży piwowarskich, dowiesz się też, jakich błędów unikać, w jaki sposób serwować piwo i jak uwarzyć kilkanaście najpopularniejszych gatunków tego wspaniałego trunku.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-08-06
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Wydarzenia z 28 czerwca 1956 roku odcisnęły niezatarte piętno na mieszkańcach Polski i Poznania. Do dziś żyje wielu bezpośrednich uczestników i świadków...
Pierwszy tom serii o Mrocznym Rycerzu umieszczonej w realiach nowej kolekcji DC Odrodzenie. Rozpoczyna się kolejny etap w życiu Batmana. W Gotham...
Chcę przeczytać,