„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem”

Autor: pinokio
Czy podobał Ci się to opowiadanie? 0

 

Pomorskie klimaty

 

Piękne wsi krajobrazy,

Łąki, duże pola, lasy.

Cały czas te same zostają,

Pomimo czasu nie przemijają.

 

Pomorskie pejzaże wiosna maluje,

Słońce otwiera niebo, tęczę szykuje.

Nabierają barwy wsi obszary,

Promienieją twarze gospodarzy.

 

Nieduża wieś, domostw kilka,

Zagroda przy zagrodzie, stodoła, komórka.

Pałac, stary tartak, studnia koło źródła,

Koło łowieckie i leśniczówka.

 

Kolorem mieni się zboże złotym,

Niektóre stoją jednak odłogiem.

Polne drogi, ścieżki, lasy gęste,

W mej pamięci zostają nietknięte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najpopularniejsze opowiadania

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Forum - opowiadania
Reklamy
O autorze
pinokio
Użytkownik - pinokio

O sobie samym: ”...Powiedzieć można wszystko i wszędzie, Ja wolę pisać, bezpieczniej będzie...”
Ostatnio widziany: 2016-04-14 19:24:21