„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem”

Autor: pinokio
Czy podobał Ci się to opowiadanie? 0

Marzenia, wolność i miłość,

 

Proza życia wymieszana z wierszem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sławomir Michewicz

Chojna

2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Marzenia, wolność i miłość,

Proza życia wymieszana z wierszem”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wiersze

 

Pięknie jest wyrażać się wierszem,

Zielona trawa, śpiewają świerszcze.

Kolorowe myśli chodzą po głowie,

Błękitne morze, żurawie w locie.

I tak do rana można bez złości,

Pisać wiersze jak Kochanowski.

S. Michewicz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Tekst: S. Michewicz

 

 

slawekslawek54@wp.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wstęp

 

Dobrze jest o czymś marzyć, znaleźć swój mały kawałek świata.

Dążyć do jego spełnienia. To nadaje cel w życiu i jego sens. Mimo to nie zawsze są to realne myśli. Mogę być dumny z tych malutkich, które osiągnąłem. Jednak na niektóre trzeba czekać całe życie. Wierzę w to, że warto, bo inaczej po co miałbym się starać o realizacje swoich dalekich planów. Bywają dni, czy miesiące, że człowiek jest przytłoczony problemami, przywiązany pracą, obowiązkami i nie ma czasu na relaks, swoje hobby czy przyjemności. Przypominam sobie wtedy o czym marzyłem i dlaczego znoszę ten trud. Cieszy mnie mały drobiazg, mała rzecz, która się udała w tym dniu. Mogę wtedy śmiało powiedzieć, że uratowałem trudny dzień, a w tym złym czasie znaleźć coś zabawnego.

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Forum - opowiadania
Reklamy
O autorze
pinokio
Użytkownik - pinokio

O sobie samym: ”...Powiedzieć można wszystko i wszędzie, Ja wolę pisać, bezpieczniej będzie...”
Ostatnio widziany: 2016-04-14 19:24:21