Kuchenne rewolucje - restauracja "Gościniec". Jak wypadnie rewolucja w Myszęcinie?

Data: 2024-05-02 16:10:01 | Ten artykuł przeczytasz w 3 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Staropolska restauracja "Gościniec" we wsi niedaleko Świebodzina nie cieszy się dobrą sławą. Magda Gessler po raz kolejny musi dowiedzieć się, dlaczego goście nie są zachwyceni ani jedzeniem, ani klimatem tego miejsca. 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Myszęcin fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Gościniec – opis. Co się wydarzy? 

W "Gościńcu" zawsze jest wesoło, ale gości brak. Dawid, szef lokalu, rozkłada ręce, a rozrywkowy szef kuchni Adrian sprawia, że wszyscy mają uśmiechy na twarzach. Tylko utargi są małe... Dawid dokłada więc środki ze swojej firmy budowlanej. A knajpę trzyma z sentymentu, bo poznał tu Julię, swoją ukochaną. Poza tym, restauracja jest w świetnej lokalizacji, na autostradzie łączącej Poznań z Berlinem.

Przeczytaj także: Twoja Twarz Brzmi Znajomo. Aleksandra Szwed jaki Tina Turner! - odcinek 8 jubileuszowej, 20 edycji programu

Czy Magda Gessler zapanuje nad rozbrykaną załogą? I czy uda jej się odczarować ten sporych rozmiarów lokal? 

Kuchenne rewolucje: Gościniec – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Gościniec można zobaczyć w czwartek, 2 maja 2024 o godzinie 21.15 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Jedz! Niebecz - menu, ceny, gdzie jest?

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl. 

Kuchenne rewolucje: Gościniec – gdzie to?

Gościniec - a już teraz Jedz! Niebecz - znajduje się w Świebodzinie, pod adresem Myszęcin 8D. Magda Gessler uznała, że restauracja będzie miała kolor błękitu, złota i bieli. Ma kojarzyć się z przyrodą i powietrzem. Czyli będzie NIEBIAŃSKO. 

Kuchenne rewolucje: Gościniec – menu

W restauracji Bistro Mama Olé menu to mieszanka smaków regionalnych i włoskich, a dania przyrządzane są na żarze z drzewa dębowego. Można tu zjeść kaszankę, zupę z kiszonej kapusty, polędwicę i schab z jelenia oraz pizzę z wędzonym pstrągiem. Na deser wspaniała beza z kremem. 

Przeczytaj także: Jaka to melodia?, odcinek 5366 - odcinek charytatywny, którego motywem jest anegdota

Kuchenne rewolucje: Gościniec – czy rewolucja się udała?

Magda Gessler po powrocie była oczarowana zwłaszcza smakiem schabu i polędwicy. 

Obłęd! Tak różowej polędwicy w Polsce nie sposób spotkać. To wielkie święto mieć dobre danie z dziczyzny w Polsce, szczególnie na tym terenie. 

podsumowuje mistrzyni. Magdzie podoba się także wystrój lokalu. Jedyną uwagę miała do zupy oraz do kaszanki, ale i tak jest zachwycona całością! Dała pracownikom kilka cennych rad. 

Przeczytaj także:


Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Upiór w moherze
Iwona Banach
Upiór w moherze
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Sprawa lorda Rosewortha
Małgorzata Starosta
Sprawa lorda Rosewortha
Szepty ciemności
Andrzej Pupin
Szepty ciemności
Gdzie słychać szepty
Kate Pearsall
Gdzie słychać szepty
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Katarzyna Ceklarz; Urszula Janicka-Krzywda
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Zróbmy sobie szkołę
Mikołaj Marcela
Zróbmy sobie szkołę
Opowieści o kolorach
Nadine Debertolis
Opowieści o kolorach
Pokaż wszystkie recenzje