Ok³adka ksi±¿ki - Notes m³odej pisarki patronujemy

Notes m³odej pisarki

Ocena: 4.5 (2 g³osów)

Po ,,Sekretniku" nadchodzi ,,Notes m³odej pisarki"!

Ten notes to niezbêdne akcesorium ka¿dej szanuj±cej siê m³odej pisarki! Piszesz do szuflady? A mo¿e masz ju¿ na koncie debiut? Twój styl jest rozpoznawalny? A mo¿e codziennie siê zmienia i nie ca³kiem wiesz, jak chcesz pisaæ? Od czego zacz±æ, co zrobiæ, ¿eby zostaæ pisark± i konsekwentnie podnosiæ swoje pisarskie kwalifikacje? Ewa Nowak, nagradzana autorka piêædziesiêciu ksi±¿ek dla m³odzie¿y w ró¿nym wieku, wie na ten temat wszystko i chêtnie podzieli siê z Tob± swoj± wiedz± i do¶wiadczeniem, z charakterystycznym dla siebie poczuciem humoru, bez ¶ciemy i owijania w bawe³nê. A zatem - do piór (i klawiatur)!

Informacje dodatkowe o Notes m³odej pisarki:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2018-08-22
Kategoria: Dla m³odzie¿y

wiêcej

POLECANA RECENZJA

Kup ksi±¿kê Notes m³odej pisarki

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Notes m³odej pisarki - opinie o ksi±¿ce

Có¿, na pewno da³ mi "Notes" du¿o do my¶lenia i sk³oni³ do rzetelnej pracy nad swoj± twórczo¶ci± literack± (o ile mo¿na to tak nazwaæ). Znalaz³am w ksi±¿ce wiele praktycznych oraz mniej praktycznych rad, czasem u¶miechnê³am siê pod nosem, czasem bardziej zastanowi³am... My¶lê, ¿e ka¿da dziewczyna, która chce pisaæ bardziej na powa¿nie, powinna siêgn±æ po tê pozycjê. Polecam.

Avatar u¿ytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2018-08-18, Ocena: 4, Przeczyta³em,

BYÆ PISARK¡

Zacznê mo¿e od tego, ¿e byæ pisark± nigdy nie chcia³em. Co innego pisarzem, próby i pewne osi±gniêcia na tym polu posiadam, ale to nie miejsce i nie czas na takie wspominki. Dlatego zanim siêgn±³em po „Notes m³odej pisarki”, przez d³u¿sz± chwilê waha³em siê czy ma to sens. Ksi±¿ka skierowana jest g³ownie do dziewczyn, do tego wiek docelowej grupy odbiorców ju¿ dawno jest za mn±, z drugiej jednak strony lubiê twórczo¶æ Ewy Nowak, nawet je¶li w ostatnim czasie do¶æ mocno na ni± sarkam, a takie dzie³o mog³o ods³oniæ mi nieco kulis jej pracy. W koñcu, jak siê domy¶lacie, zanurzy³em siê w lekturze i… Nie ¿a³ujê, chocia¿ do np. „Pamiêtnika rzemie¶lnika” Stephena Kinga czy „Writing Essays” Chucka Palahniuka ksi±¿eczce pani Nowak jest niestety bardzo daleko.

Jak pisaæ. Co pisaæ. O czym pisaæ. I o kim tak¿e. Czego unikaæ, co eksponowaæ, jak zaakcentowaæ swoje pogl±dy nie tworz±c historii, w której by³by to temat wiod±cy, jak nazwaæ bohatera, jak umotywowaæ jego dzia³ania… I przy okazji jak przetrwaæ krytykê, bo ta w koñcu spotka ka¿dego, kto tworzy, nie wa¿ne jak dobry by w tym nie by³. A wszystko to wsparte wy³uszczonymi wskazówkami i æwiczeniami, niczym w szkolnym podrêczniku.

Ca³o¶æ recenzji na moim blogu: http://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/08/notes-modej-pisarki-ewa-nowak.html

Inne ksi±¿ki autora
Kiedy¶ na pewno
Ewa Nowak0
Ok³adka ksi±zki - Kiedy¶ na pewno

Kamila - piêkna, tancerka, mistrzyni tañca towarzyskiego, od dwóch lat szczê¶liwie zakochana w Arturze, wra¿liwym matematyku. Dorota - bardzo przeciêtnej...

Pi±tki
Ewa Nowak0
Ok³adka ksi±zki - Pi±tki

Ola odpowiada na og³oszenie w "Trzynastce" i dziêki temu poznaje Dominika. Wszystko toczy siê dobrze do czasu, gdy przypadkiem dostaje od Dominika nie...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje