Dzieciństwo rodziców

Rodzicielstwo niemal w każdym z nas uruchamia wspomnienia własnego dorastania. Nie zawsze ono było takim, jakie chcielibyśmy zapamiętać.

Doświadczając rodzicielstwa mamy szansę na dotknięcie tego, czego nam brakowało i za czym tęsknimy. Autor nazywa to siedmioma prośbami, które dzieci kierują do swoich rodziców. W tej podróży nie chodzi o poszukiwanie winnych, ale o uzdrawiającą przemianę. Pomoże ona dostrzec bolące miejsca po to, by zmienić je w czułość,zarówno dla nas samych, jak i naszych dzieci. By nie tylko dorosnąć, ale też dojrzeć.

Informacje dodatkowe o Dzieciństwo rodziców:

Data wydania: 2022 (data przybliżona)
Kategoria: Parentingowe

Kup książkę Dzieciństwo rodziców

Dzieciństwo rodziców - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2024-06-15, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2024,

Aby móc wychować szczęśliwe i pewne siebie dzieci, najpierw warto wniknąć w swoje dzieciństwo i przepracować to, co rzuca się cieniem na nas jako rodziców. Bo by być dobrym rodzicem, trzeba najpierw samemu dojrzeć, a niestety większość z nas nosi sobie zbyt dużo z dziecka, by prawidłowo zaspokajać potrzeby naszych dzieci. Książka ta ma nam uświadomić pewne machanie zmy i pomoc przepracować traumy z przeszłości.

Cud rodzicielstwa
Shai Orr0
Okładka ksiązki - Cud rodzicielstwa

Czy twoi rodzice cię słuchali? Czy dostałeś od nich tę miłość, o której mowię, umożliwiającą nam wysłuchanie i usłyszenie dokładnie tego, o co nas prosi...

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak