To unikalne połączenie nauki, historii i duchowości. Spójna, rzadko spotykana wizja człowieka — wielowymiarowa podróż w głąb świadomości widzianej z perspektywy współczesnej wiedzy XXI wieku. Seria nadal poszukuje odpowiedzi na najstarsze pytania: czym jest świat, w którym żyjemy, kim jest człowiek i jaki jest sens istnienia.
W drugiej części cyklu uwaga przenosi się z natury wszechświata na wewnętrzny świat człowieka — jego ego, jaźń, intuicję i myśli. To podróż przez warstwy ludzkiej świadomości, w której doświadczenie historii, kultury i duchowości splata się z psychologią i współczesną refleksją nad naturą umysłu.
Rzeczywistość ukazana zostaje tu ponownie w trzech uzupełniających się wymiarach:
Świat – kontekst rzeczywistości, w której powstaje ludzkie doświadczenie.
Historia – wędrówka przez miejsca i epoki, które odsłaniają przemiany ludzkiej świadomości.
Ja – podróż w głąb człowieka, jego ego, jaźni, intuicji i myśli.
Z tej perspektywy człowiek ukazuje się jako część większej całości — istota zanurzona w historii, kulturze i energii wszechświata, współtworząca jego żywy, holograficzny obraz.
Hologramowy Świat II obejmuje cztery książki i stanowi kolejny etap projektu — opowieść o ludzkiej świadomości, jej rozwoju i miejscu w strukturze rzeczywistości.
Zanurz się w podróży, w której poznawanie świata staje się poznawaniem samego siebie.
Wydawnictwo: BPC GROUP POLAND
Data wydania: 2026-03-06
Kategoria: Popularnonaukowe
Trzecia część serii Hologramowy Świat pt. Energia Życia przenosi nas w świat cząstek subatomowych. Główna bohaterka przemienia się w foton energii życia...
Jack został oddelegowany przez korporację do pracy w Bukareszcie. Po uszy zakochany musi poradzić sobie z uczuciem oraz szeregiem powiązań biznesowych...