Okładka książki - Schizofrenia uczuć

Schizofrenia uczuć

Czy można pokochać kogoś, jeśli nie kocha się samego siebie?

Leopold, żeby nie popaść w obłęd, musi pisać. To jego jedyny sposób na walkę z demonami przeszłości. Ukończoną powieść ofiaruje zaprzyjaźnionej profesorce Uniwersytetu Jagiel-lońskiego, gdzie sam studiował przed laty. Wizyta na uczelni przynosi nieoczekiwany sku-tek: Leopold przykuwa uwagę błyskotliwej studentki polonistyki.

Alicja przebojem wdziera się w jego świat – chce go poznać i zrozumieć. Zauroczona wraż-liwością i tajemniczością mężczyzny, nie przeczuwa, jak bardzo nieszczęśliwy jest ten za-mknięty w sobie pisarz.

Czy determinacja i marzycielska natura Alicji wystarczą, by przebić się przez mur, którym Leopold odgrodził się od świata?

Jednego możemy być pewni: kiedy drogi dwojga ludzi przetną się pod krakowskim niebem – mężczyzny po przejściach i dziewczyny z przyszłością – nic już nie będzie takie samo.

„Schizofrenia uczuć” to poruszająca opowieść o miłości rodzącej się na zgliszczach. Na-miętność i czułość nieustannie przeplatają się tu z bólem, ponieważ przeszłość nie daje o sobie zapomnieć.

Informacje dodatkowe o Schizofrenia uczuć:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-11-25

Kup książkę Schizofrenia uczuć

Foczka Matimu
Sebastian Steranka0
Okładka ksiązki - Foczka Matimu

Mała foczka gubi się na oceanie. Zmarznięta i głodna dryfuje na lodowej krze. Czy to może skończyć się dobrze? Jeżeli trafi do domu świętego Mikołaja –...

Opad
Opad