Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 2

Data: 2013-06-18 13:32:56 | Ten artykuł przeczytasz w 3 min. Autor: Sławomir Krempa
udostępnij Tweet
News - Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 2

Książka Koniec z cukrzycą i otyłością, która do księgarń trafi 19 czerwca, to rewelacyjny program utraty wagi, zapobiegania chorobom, i znakomitego samopoczucia! 

 

Czy masz nadwagę? 

Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? 

Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? 

Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze? 

Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość? 

 

Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna.

 

Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia!

 

Prezentujemy drugi spośród przepisów, które możesz wykorzystać podczas przygotowywania codziennych posiłków. Kolejne trzy zamieścimy w kolejnych dniach. Po więcej sięgnij do znakomitej książki dr. med. Marka Hymana Koniec z cukrzycą i otyłością, która ukazuje się nakładem Wydawnictwa Nowa Proza. 

 

Przeczytaj przepis 1 na rybę z warzywami w pergaminie!

 

Przeczytaj przepis 3 na zupę z warzyw ogrodowych z fasolą pinto!

 

Przeczytaj przepis 4 na hamburgery z indyka i suszonych na słońcu pomidorów!

 

SAŁATKA Z BIAŁEJ FASOLI

Porcje: 4 Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 5 minut

Program: plan podstawowy i zaawansowany

• 1 łyżka stołowa oliwy z pierwszego tłoczenia

• ½ małej czerwonej cebuli pokrojonej w kosteczkę

• 2 ząbki czosnku

• 2 łyżki stołowe suszonych na słońcu pomidorów (w lecie użyj świeżych pomidorów śliwkowych)

• 1 puszka (425 g) białej fasoli, odcedzonej i wypłukanej

• 2 filiżanki świeżych warzyw zielonych do wyboru (najlepiej jarmuż albo boćwina, lub mieszanka różnych warzyw)

• szczypta soli morskiej

• pieprz do smaku

 

W głębokiej patelni postawionej na średnim ogniu rozgrzej oliwę, po czym włóż cebulę, czosnek i suszone na słońcu pomidory. Smaż, aż cebula zacznie brązowieć. Zdejmij z ognia i przestudź. 

 

Odcedzoną fasolę włóż do miski. Dodaj mieszankę cebulową z patelni, świeże warzywa liściaste, sól i pieprz. Polej orzechowym pesto z kurczakiem i jedz ze smakiem.

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji: 

kalorie 411, węglowodany 69,4 g,

błonnik 27,5 g, białko 26,6 g, tłuszcz 4,6 g, cholesterol 0 mg,

sód 115 mg, wapń 220 mg

 

 

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje