Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 4

Autor: slk
News - Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 4

Książka Koniec z cukrzycą i otyłością, która do księgarń trafiła 19 czerwca, to rewelacyjny program utraty wagi, zapobiegania chorobom, i znakomitego samopoczucia! 

 

Czy masz nadwagę? 

Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? 

Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? 

Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze? 

Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość? 

 

Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna.

 

Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia!

 

Prezentujemy czwarty spośród przepisów, które możesz wykorzystać podczas przygotowywania codziennych posiłków. Kolejny zamieścimy w najbliższych dniach. Po więcej sięgnij do znakomitej książki dr. med. Marka Hymana Koniec z cukrzycą i otyłością, która ukazuje się nakładem Wydawnictwa Nowa Proza. 

 

Przeczytaj przepis 1 na rybę z warzywami w pergaminie!

Przeczytaj przepis 2 na sałatkę z białej fasoli!

Przeczytaj przepis 3 na zupę z warzyw ogrodowych z fasolą pinto!

 

HAMBURGERY Z INDYKA I SUSZONYCH NA SŁOŃCU POMIDORÓW

Porcje: 4 Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 8 minut

Program: plan podstawowy i zaawansowany

 

• 3 łyżki stołowe suszonych na słońcu pomidorów

• 1 łyżeczka oliwy z pierwszego tłoczenia

• 450 g mięsa z ekologicznego indyka, zmielonego

• 1 łyżka stołowa octu balsamicznego

• 2–3 łyżki świeżych listków bazylii, posiekanych

• 1 łyżka stołowa czosnku, przeciśniętego przez praskę

• 1 ½ łyżeczki musztardy Dijon

• szczypta soli morskiej

• szczypta czarnego pieprzu

 

Suszone na słońcu pomidory zalej ciepłą wodą i odczekaj, aż zmiękną – potrwa to jakieś 10 minut, zależnie od ich stopnia miękkości przed moczeniem. Odcedź je i posiekaj na małe kawałeczki. Połącz z pozostałymi składnikami i uformuj 4 spore hamburgery. Upiecz je na grillu, na patelni z nieprzywierającą powłoką, albo upiecz w piekarniku w temperaturze 2000 C, około 8 minut. Podawaj z ogromną porcją sałaty.

 

UWAGA: Aromaty i smaki „przegryzają się” wzajemnie w gotowej masie mięsno-pomidorowej, można więc spokojnie przygotować ją wcześniej. Jeśli używasz świeżego mięsa z indyka (nie mrożonego), to nieupieczone hamburgery możesz zamrozić i upiec kiedy indziej.

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji: 

kalorie 198, węglowodany 2,1 g,

błonnik 0 g, białko 22, 8 g, tłuszcz 11, 3 g, cholesterol 66 mg, 

 

sód 156 mg, wapń 11 mg

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy