Dzisiaj na sam początek wakacji przychodzę do Was z książką, która mnie pochłonęła od samego początku.
Pomimo swojej objętości ponad 500 stron przeczytałam ją w jeden dzień (a raczej kilka godzin z niego między obowiązkami).
Petarda, która zawładnęła moim umysłem i sercem.
Ci bohaterowie to wybuchowa mieszanka.
Co prawda Vanessa jest moim zdaniem aż nadto uległa i szybko zmienia zdanie, do tego jest także naiwna i ufna.
Natomiast Thomas... Mimo jego skakania z kwiatka na kwiatek skradł moje serce.
To dobry chłopak, który zamknął się przed światem gdy został zraniony, ma swoją przeszłość, której tylko ułamek poznaliśmy a mimo to można wywnioskować, że coś mocno mu dało popalić by stał się tym, kim jest teraz.
Jego słowa mówią co innego niż czyny.
Tych dwoje łączy więcej niż im się może wydawać a napięcie między nimi jest wręcz namacalne.
Spicy sceny są obecne więc książka zdecydowanie dla czytelników pełnoletnich.
Powiem także, że znajdziemy tu elementy dark romance a zakończenie pozostawiło nas w zawieszeniu i teraz zostaje (nie)cierpliwie nam czekać na kolejny tom.
Mam cichą nadzieję, że doczekamy się szybciutko bo czuję, że będzie się działo jeszcze więcej a emocje będą buzowały jeszcze bardziej niż w Zderzeniu.
Wartka akcja, zwroty akcji, wnikanie nieco w psychikę bohaterów to wszystko sprawia, że chce się więcej i więcej.
Pozostałe postacie także nie są nijakie oraz można niektórych uwielbiać innych wprost nienawidzić ale nie można się nudzić.
Co prawda Vanessa gra tutaj pierwsze skrzypce to jednak muszę przyznać, że czasami miałam chęć nią potrząsnąć i powiedzieć "serio tego nie widzisz?!".
Jej matka och co to za kobieta, chciałoby się jej zamknąć drzwi przed nosem i dać bilet w jedną stronę.
O ojcu już nie wspomnę.
Logan - oj coś czuję, że nie jest tym za kogo się podaje.
Romans, enemies to lovers, szkoła i ciernie w sercu - to wszystko a nawet więcej znajdziecie w pierwszym tomie trylogii Better.
Czytajcie koniecznie, ja już tuptam na myśl o kolejnym tomie, najchętniej bym od razu przygarnęła obydwa ostatnie bo do cierpliwych osób nie należę.
Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2024-06-05
Tytuł oryginału: Better. Collisione
Bookszonki
Nie ma trucizny bez antidotum. Nie ma początku bez końca. Historia Thomasa i Vanessy dobiega końca. Zdrady i kłamstwa oddaliły ich od siebie, a...
Nie istnieje światło bez cienia. Nie istnieje miłość bez bólu. Miłość Thomasa i Vanessy nigdy nie była łatwa. Ich historia to wieczne poszukiwanie równowagi...