Okładka książki - Dwie twarze mocy patronujemy

Dwie twarze mocy

"Dwie twarze mocy" K. Kruk to powieść z kategorii young adult. W zeszłym miesiącu czytałam inną książkę tego wydawnictwa, więc z pewnością mogę powiedzieć, że ten większy format faktycznie, w moim przypadku, delikatnie utrudnia i opóźnia czytanie. W każdym razie powieść posiada ogromny potencjał. Była dla mnie nowością pod tym względem, że nie czytałam jeszcze powieści o podobnej fabule, dlatego łatwiej jest mi ją ocenić, bez porównania do książek o podobnej treści.

Generalnie powieść sama w sobie nie była zła. Spodobało mi się przesłanie, które z niej wyniosłam. Jednak nie wszystko przypadło mi do gustu. Zdecydowanie można popracować nad relacjami pomiędzy głównymi bohaterami. Nakreśleni zostali w bardzo płytki i powierzchowny sposób. W związku z czym fabuła powieści stawała się wręcz nierzeczywista i przekoloryzowana. Również dialogi sprawiały, że wznosiłam oczy do nieba. Czytałam je z trudem. Także nad tym można popracować i książka zyska na wartości.

Reasumując jest to dobra książka, którą poleciłabym przede wszystkim nastolatkom. Nada się również dla osób szukających lekkiej, niewymagającej lektury, w której można jednak odnaleźć różnego rodzaju wartości.

Informacje dodatkowe o Dwie twarze mocy:

Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2024-06-10
Kategoria: Young Adult
Dodał/a opinię: Roksana

Tagi: young adult dla młodzieży fantastyka

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Dwie twarze mocy

Kup książkę Dwie twarze mocy

Każdy ma prawo się pomylić i zaufać niewłaściwym osobom. Najważniejsze,że już byli wszyscy razem.

Spadając, próbowała złapać się czegokolwiek, aby się ratować. Wiedziała,że leci z wysokości kilku pięter i może nie przeżyć lądowania.

Więcej cytatów z tej książki