Nie spodziewałam się jak bardzo ta książka przypadnie mi do gustu. Jak wciągnie mnie ta historia i jak bardzo polubię bohaterów.
Z każdą kolejną stroną byłam coraz bardziej ciekawa jak potoczą sie losy Tatiany i jej rodziny.
Książka uświadomiła mi, że brakuje mi takich kobiet i mężczyzn jak w powieści. Pomyślicie, że są tam pewnie same ideały. Nic bardziej mylnego. Nasi bohaterowie nie są idealni, popełniają błędy i mają swoje słabości jak każdy. Ale potrafią stanąć do walki o to co kochają. Są w stanie przyznać się do popełnionego błędu spuścić głowę przeprosić i żałować. To w dzisiejszych czas jest niebywałą rzadkością.
Jeśli chodzi o główną bohaterkę Tanie cóż z całą pewnością jest nietuzinkową postacią. Potrafi postawić na swoim, walczyć i bezgranicznie kochać. Imponował mi swoją siłą i determinacją. Czasami może wydawała się trochę zbyt łatwowierna, ale dodawało jej to niezwykłego uroku. Uczyła się na własnych błędach, a to duży plus.
Zatem o czym jest ta książka?
O pięknej i prawdziwej miłości.
O miłości tej najtrudniejszej, bez wzajemności.
O rodzinie i przywiązaniu.
O przyjaźni stracie i bólu.
O zwykłych ludziach żyjących na wsi
O właścicielach majątku i przewrotnym losie
Odnajdziecie tam wiele emocji.
Czy polecam wam Jedyne marzenie? Zdecydowanie tak. Jestem pewna, że spędzicie cudowny czas z książką i jej wspaniałymi bohaterkami. Całość napisana jest bardzo lekko z dużą ilością romantycznych ale i intensywniejszych uniesień. Książka jest bardzo urokliwa, majątek widziany moimi oczami to cudowne miejsce. Piękne romantyczne pachnące i czarujące.
Z całą pewnością sięgnę po pióro autorki i poprzednią część.
Książka wydana jest prześlicznie, te złote zdobienia na okładce i delikatne rysunki w książce dodają niesamowitego wdzięku. Uwielbiam takie wydania, zaplanowane pod każdym względem. Mają cieszyć nie tylko swoim wnętrzem ale i widokiem.
Wydawnictwo: Flow
Data wydania: 2024-02-14
Po_czytane
Lena niedawno przeprowadziła się do nowego mieszkania, żeby uciec od zaborczego kochanka. Pod wpływem impulsu udaje się wieczorem do pubu, gdzie Filip...
Janina poświęciła swoje aspiracje, aby stworzyć mężowi prawdziwy dom, który stracił, gdy jego rodzice zginęli w pożarze. Do pełni szczęścia brakuje...