[Reklama] Wydawnictwo NieZwykłe
Historia napisana przez Aly Martinez nie jest łatwa. Jest trudna i niebywale ciężka, by uchwycić wszystkie pożądane emocje. Ale moim zdaniem to się udało. Pierwszy tom ogromnie przypadł mi do gustu i wywołał lawinę emocji.
Ciąg dalszy historii Charlotte Mills i Portera Reese oraz Travisa kolejny raz wciągnął mnie w wir wydarzeń. W wątki druzgoczące i przejmujące do szpiku kości.
Całą sobą wczułam się w fabułę. Poruszyła wszystkie struny w moim sercu. Nie raz miałam łzy w oczach i nie raz wyruszyły w podróż po moich policzkach.
Dla mnie niezwykle emocjonalna. Bolesna i smutna. Traumatyczna i szokująca. Ale także niosąca nadzieję i serwująca otuchę. Otulająca niczym ciepłym puchatym kocykiem. Łamie serce, by za chwilę sklejać je okruszek po okruszku.
Autorka zdecydowanie wie jak balansować na emocjach. Jak je intensyfikować i jak nadszarpywać nerwy czytelnika. Z tak genialnie wykreowanymi bohaterami wszystko było możliwe. Każdy z nich był indywidualną jednostką popełniającą większe i mniejsze błędy. To natomiast doprowadza do wniosku, że zostali mocno osadzeni w rzeczywistości. Stali się realni i nie wymuskani.
Dla mnie świetna. Zarówno część pierwsza, jak i druga. Oczywiście zachęcam do czytania ale z zachowaniem chronologii.
Polecam
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-04-27
Tytuł oryginału: The Darkest Sunrise
agnieszka_rowka
Drugi tom niezwykle emocjonalnej historii! Odkrycie, którego dokonała Charlotte, sprawiło, że jej świat na chwilę się zatrzymał. Jej zaginiony syn się...
Ramsey Stewart naznaczył moją duszę tak, że czas jej nigdy nie uleczy. Mając dwanaście lat, zostałam jego dziewczyną. W wieku trzynastu skradł mi pierwszy...