„Poza podejrzeniem" Daniel Silva to 25 Tom cyklu o Gabrielu Allonie, lecz książka jest tak napisana, że można ją czytać oddzielnie.
Gabriel Allon to znany konserwator sztuki i były agent wywiadu, przypadkowo odkrywa ciało młodej kobiety w Lagunie Weneckiej. W miarę rozwoju śledztwa, Gabriel zostaje wciągnięty w skomplikowaną sieć tajemnic zorganizowanej przestępczości i korupcji w Watykanie.
To wysokiej jakości powieść, która zabiera nas w magiczną podróż do świata sztuki i mrocznych sekretów. Cała fabuła to kalejdoskop wydarzeń, które wciągają w wir tajemnic i zagadek.
Dużym plusem są krótkie rozdziały, w których intensywna, dynamiczna akcja nie daje odpocząć czytelnikowi nawet na chwilę. Daniel Silva to mistrz, który zręcznie łączy watki szpiegowskie z kryminalnymi. Pozwala też czytelnikowi zanurzać się w fascynujący świat sztuki, tajemnic i zagadek. Pozwala nam zajrzeć za watykańskie mury, poznając część z jego tajemnic nie zawsze uczciwych. Bo o Watykanie i jego działaniach można snuć legendy.
„Poza podejrzeniem” thriller szpiegowski, który wciąga w świat oszustw, tajnych operacji. To podróż po całym świecie, luksusowe kurorty, zaciszne wille, tajne biura, niesamowite dzieła sztuki, przepyszna kuchnia włoska i zakończenie, które zaskakuje.
Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2025-11-26
Tytuł oryginału: An Inside Job
Tłumaczenie: Robert Ginalski
Ela-Monia
Dla Gabriela i jego żony Chiary to miał być początek przyjemnego weekendu w Londynie - najpierw wizyta w galerii w St. James's, by potwierdzić autentyczność...
Na dziobie jachtu, z drinkiem w dłoni, ułożyła się topless najsłynniejsza kobieta świata, wystawiając do słońca nieskazitelną skórę. Zaś pokład...